Шніцель зі свинини

Соковитий шніцель зі свинини з гарніром з мексиканської суміші заморожених овочів — швидка вечеря для зайнятої людини або смачний обід в недільний день. На приготування шніцеля піде менше півгодини, їжа вийде поживною, можна смачно та швидко нагодувати родину. Особливих секретів у приготуванні шніцеля немає, проте добротна сковорідка з антипригарним покриттям та товстим дном зайвою не буде. Також знадобиться відбивний молоток, щоб відбити м’ясо, якщо такого немає, то потрібно шукати важкий металевий предмет, який його замінить.

shnicel-zi-svinini-01-1024x683-6630823

Шніцель зі свинини

Свинину краще взяти з тонким жировим прошарком, шніцель з такого м’яса вийде соковитим.

Оскільки свинина в паніровці — їжа жирна та калорійна, то овочі для гарніру раджу приготувати на пару.

  • Час приготування: 20 хвилин
  • Кількість порцій: 3-4

Інгредієнти для шніцеля зі свинини

  • 600 свинини;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 столові ложки пшеничного борошна;
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів;
  • 30 мл рослинної олії без запаху;
  • 20 г вершкового масла;
  • чорний перець, сіль;
  • мексиканська суміш овочів — на гарнір.

Спосіб приготування шніцеля зі свинини

Свинячу вирізку з тонкими прошарками сала нарізаємо впоперек волокон скибочками завтовшки приблизно 1.5-2 сантиметра. М’ясо обсушуємо паперовим рушником, для відбивних воно не повинно бути вологим.

shnicel-zi-svinini-02-1024x683-3083105

Свинячу вирізку нарізаємо та обсушуємо

На дошку кладемо шматки свинини, накриваємо харчовою плівкою. Відбиваємо молотком спочатку з одного, потім з іншого боку. Чим тонше відбите м’ясо, тим швидше підсмажаться шніцелі.

Кольоровий перець розтираємо в ступі, натираємо відбивні перцем та сіллю з двох сторін.

Далі посипаємо м’ясо пшеничним борошном. Можна насипати борошно в тарілку, можна припудрити шніцель зі свинини прямо на дошці.

shnicel-zi-svinini-03-1024x683-6725783

Відбиваємо шматки свинини

Отже, перший шар панірування — пшеничне борошно або крохмаль. Тонкий шар борошна як би запечатує м’ясо, надлишки борошна потрібно струсити.

У тарілку розбиваємо курячі яйця, змішуємо яєчний білок та жовток виделкою, щоб вийшла однорідна суміш.

Паніровані в борошні шніцелі занурюємо в яйце.

В іншу тарілку насипаємо панірувальні сухарі, кладемо шніцелі в сухарі, акуратно паніруємо, щоб не залишалося неохоплених паніруванням місць.

shnicel-zi-svinini-04-1024x683-3812465

Паніруємо м’ясо

У сковороду наливаємо олію, додаємо вершкове масло, нагріваємо, поки масло не почне пінитися.

У розігріте масло кладемо шніцелі зі свинини, смажимо 4-5 хвилин з одного боку.

Запам’ятайте! Відбивні та шніцелі потрібно готувати на сильному вогні.

В процесі смаження шматки не потрібно чіпати — піднімати, завчасно перевертати, притискати лопаткою. Просто наберіться терпіння, і чекайте поки м’ясо прожариться, зазначеного часу вистачить на те, щоб з’явилася золотава скоринка на паніровці.

shnicel-zi-svinini-05-1024x683-6439208

Смажимо шніцелі 4-5 хвилин з одного боку

Перевертаємо та смажимо до золотистої скоринки з іншого боку.

Знімаємо м’ясо зі сковороди, кладемо на тарілку, даємо відпочити кілька хвилин, так би мовити, «розслабитися».

Мексиканську суміш для гарніру відварюємо у киплячій солоній воді кілька хвилин, відкидаємо на друшляк або готуємо овочі на пару.

shnicel-zi-svinini-06-1024x683-4173219

Перевертаємо шніцелі та смажимо до золотистої скоринки з іншого боку. Готово!

Відразу подаємо соковитий шніцель зі свинини з гарніром на стіл, таку страву їдять гарячою. До шніцелю підійде гірчиця, хрін або домашній кетчуп. Смачного!

Спробуйте також приготувати свинину за рецептом «В’ялена свинна вирізка в домашніх умовах, або полядвиця»

Олена Цинкевич,

Ботанічка.