Соковитий шніцель зі свинини з гарніром з мексиканської суміші заморожених овочів — швидка вечеря для зайнятої людини або смачний обід в недільний день. На приготування шніцеля піде менше пів години, їжа вийде поживною, можна смачно та швидко нагодувати родину. Особливих секретів у приготуванні шніцеля немає, проте добротна сковорідка з антипригарним покриттям та товстим дном зайвою не буде. Також знадобиться відбивний молоток, щоб відбити м’ясо, якщо такого немає, то потрібно шукати важкий металевий предмет, який його замінить.
Свинину краще взяти з тонким жировим прошарком, шніцель з такого м’яса вийде соковитим.
Оскільки свинина в паніровці — їжа жирна та калорійна, то овочі для гарніру раджу приготувати на пару.
Свинячу вирізку з тонкими прошарками сала нарізаємо впоперек волокон скибочками завтовшки приблизно 1.5-2 сантиметра. М’ясо обсушуємо паперовим рушником, для відбивних воно не повинно бути вологим.
На дошку кладемо шматки свинини, накриваємо харчовою плівкою. Відбиваємо молотком спочатку з одного, потім з іншого боку. Чим тонше відбите м’ясо, тим швидше підсмажаться шніцелі.
Кольоровий перець розтираємо в ступі, натираємо відбивні перцем та сіллю з двох сторін.
Далі посипаємо м’ясо пшеничним борошном. Можна насипати борошно в тарілку, можна припудрити шніцель зі свинини прямо на дошці.
Отже, перший шар панірування — пшеничне борошно або крохмаль. Тонкий шар борошна як би запечатує м’ясо, надлишки борошна потрібно струсити.
У тарілку розбиваємо курячі яйця, змішуємо яєчний білок та жовток виделкою, щоб вийшла однорідна суміш.
Паніровані в борошні шніцелі занурюємо в яйце.
В іншу тарілку насипаємо панірувальні сухарі, кладемо шніцелі в сухарі, акуратно паніруємо, щоб не залишалося неохоплених паніруванням місць.
У сковороду наливаємо олію, додаємо вершкове масло, нагріваємо, поки масло не почне пінитися.
У розігріте масло кладемо шніцелі зі свинини, смажимо 4-5 хвилин з одного боку.
Запам’ятайте! Відбивні та шніцелі потрібно готувати на сильному вогні.
В процесі смаження шматки не потрібно чіпати — піднімати, завчасно перевертати, притискати лопаткою. Просто наберіться терпіння, і чекайте поки м’ясо прожариться, зазначеного часу вистачить на те, щоб з’явилася золотава скоринка на паніровці.
Перевертаємо та смажимо до золотистої скоринки з іншого боку.
Знімаємо м’ясо зі сковороди, кладемо на тарілку, даємо відпочити кілька хвилин, так би мовити, «розслабитися».
Мексиканську суміш для гарніру відварюємо у киплячій солоній воді кілька хвилин, відкидаємо на друшляк або готуємо овочі на пару.
Відразу подаємо соковитий шніцель зі свинини з гарніром на стіл, таку страву їдять гарячою. До шніцелю підійде гірчиця, хрін або домашній кетчуп. Смачного!
Спробуйте також приготувати свинину за рецептом «В’ялена свинна вирізка в домашніх умовах, або полядвиця»
Олена Цинкевич,