Оригінальний курячий шашлик з фруктами в духовці

Я давно використовую фрукти при приготуванні м’яса. Можна приготувати соус з них, а можна просто додати — в`ялені або сушені. Ну, а коли сезон фруктів в розпалі, саме час готувати м’ясо, поєднуючи його зі свіжими фруктами. В цьому рецепті курячого шашлику з фруктами я використала інжир і сливу, але ви можете замінити їх на інші фрукти. Все залежить від вашого смаку і можливостей конкретного моменту. Не бійтеся експериментувати! М’ясо, а особливо куряче, любить кисло-солодкий смак практично усіх фруктів.

Оригінальний курячий шашлик з фруктами в духовці

Оригінальний курячий шашлик з фруктами в духовці

Інгредієнти для курячого шашлику в духовці з фруктами

  • Куряче філе — 300 г;
  • Інжир — 100 г;
  • Слива — 100 г;
  • Оливкова олія — ​​75 мл;
  • Бальзамічний оцет — 50 мл;
  • Мед — 1 ст. ложка;
  • Сіль, спеції;
  • Сік 1/2 лимона;
  • Часник — 1-2 зубчики.

Інгредієнти для курки з фруктами

Інгредієнти для курки з фруктами

Спосіб приготування курячого шашлику з фруктами в духовці

Куряче філе попередньо треба замаринувати. Для цього підготовлене м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки та заливаємо маринадом. Для маринаду змішуємо бальзамічний оцет та оливкову олію, за бажання, додаємо часник, пропущений через часникодавку, спеції, мед.

М’ясо відправляємо в холодильник, як мінімум, на 30 хвилин. Для того, щоб м’ясо рівномірно просочилося маринадом, перемішаємо його через деякий час.

Маринуємо куряче філе

Маринуємо куряче філе

А тим часом готуємо наші фрукти для курячого шашлику — миємо їх та розрізаємо на половинки.

Миємо фрукти та розрізаємо на половинки

Миємо фрукти та розрізаємо на половинки

Коли м’ясо промаринувалося, починаємо нанизувати його на шпажки, чергуючи з фруктами у довільному порядку.

Нанизуємо м`ясо та фрукти на шпажки

Нанизуємо м`ясо та фрукти на шпажки

Відправляємо наше м’ясо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Можна форму вистелити фольгою або пергаментом — в цьому разі наша форма залишиться чистою.

Відправляємо форму у духовку

Відправляємо форму у духовку

Курка, та ще й маринована, готується досить швидко. Хвилин через 20-25 наш курячий шашлик в духовці готовий.

Хвилин через 20-25 наш курячий шашлик готовий

Хвилин через 20-25 наш курячий шашлик готовий

Можна подавати його прямо на шпажках, як своєрідні шашлички. Як гарнір до курки з фруктами ідеально підійде овочевий салат, адже це легка вечеря! Ну і, за бажання, можна додати келих вина до цієї трапези.

За бажання до курки з фруктами можна додати келих вина

За бажання до курки з фруктами можна додати келих вина

Спробуйте також «Куряче філе, фаршироване консервованими персиками»

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.