Курячі сердечка в соєвому соусі — традиційна закуска китайської кухні, добре відома в Україні любителям пива. В меню пивних пабів та барів — ця страва надзвичайно популярна, бо недорога і гарно смакує до пива. Але приготувати її можна вдома і без наміру споживати під пиво. Смачна, малокалорійна, але поживна, і на вечерю під легкий салатик — саме те, що треба, щоб не переїсти. В цій статті пропоную рецепт курячих сердечок з мінімальним набором інгредієнтів і нашвидкуруч. 20 хвилин і страва готова!
Для подачі можете підсмажити на розігрітій сухій пательні кунжут. Сердечка зазвичай подають з салатним листям або міксом зелені, але це не обов’язково.
Спочатку гарно зачищаємо та промиваємо сердечка прохолодною водою від залишків крові. Відрізаємо верхню частину з плівкою, залишаємо тільки «філейну». Далі потрібно курячі сердечка просушити. Для цього викладаємо їх на одноразовий паперовий рушничок, який вбере воду.
Добре розігріваємо пательню і підсмажуємо на рослинній олії (без запаху!!!) сердечка з усіх сторін. Вони мають позбавитися природної вологи та підрум’янитись. На цьому етапі додаємо подрібнений часник.
Коли сердечка достатньо просмажаться, насипаємо, постійно помішуючи, в сковорідку дві столових ложки цукру, та, як тільки він розплавиться, додаємо соєвий соус. На цьому етапі можна збавити вогонь. Постійно помішуючи, карамелізуємо сердечка приблизно 10 хвилин (до готовності). Соус повинен стати густим, прозорим та дуже духмяним.
Готові курячі сердечка в соєвому соусі викладаємо на листя салату та посипаємо кунжутом. Насолоджуємося швидкою та дуже смачною закускою!
Приготуйте також смажену курочку в кисло-солодкому соусі теріякі за мотивами японської кухні
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.