Курка з гарбузом у молочному соусі

Курка з гарбузом в молочному соусі — швидка і смачна гаряча страва, в якій є все необхідне. Так би мовити, три в одному — і м’ясо, і гарнір, і соус. Гарбуз можна використовувати як свіжий, так і заморожений, краще мускатний, у нього яскрава м’якоть і приємний аромат. Якщо філе курячої грудки здається вам сухим, то замініть його м’ясом зі стегон, воно більш соковите, а готується за часом стільки ж.

Курка з гарбузом у молочному соусі

Курка з гарбузом у молочному соусі

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість порцій: 4

Інгредієнти для курки з гарбузом в молочному соусі

  • 300 г філе з курячої грудки;
  • 150 г ріпчастої цибулі;
  • 150 г моркви;
  • 300 г м’якоті гарбуза;
  • 25 г вершкового масла;
  • 20 г пшеничного борошна;
  • 200 мл молока або вершків;
  • ½ чайної ложки меленої кориці;
  • 40 г пармезану або інший ароматний твердий сир;
  • сіль, перець, олія для смаження.

Спосіб приготування курки з гарбузом у молочному соусі

Змащуємо сковороду рослинною олією, ставимо на плиту. Кладемо до сковорідки вершкове масло. Коли воно розтане, додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, посипаємо цибулю дрібкою солі. На помірному вогні обсмажуємо цибульку до напівпрозорого стану.

Філе курячої грудки ріжемо дуже дрібними кубиками, додаємо нарізане філе до обсмаженої цибулі, розминаємо лопаткою, щоб м’ясо не збиралося у великі грудки.

Смажимо курку з цибулею 5 хвилин, потім додаємо порізану тонкою соломкою або натерту на тертці моркву.

Готуємо овочі з куркою ще 10 хвилин, поки морква не стане м’якою, в кінці солимо і перчимо свіжозмеленим чорним перцем за смаком.

Готуємо овочі з куркою 

Готуємо овочі з куркою

Для приготування курки з гарбузом у молочному соусі беремо мускатний гарбуз, очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, ріжемо невеликими кубиками. Нагріваємо до кипіння 1.5 літра води, солимо, кладемо кубики гарбуза в киплячу воду, готуємо 6-7 хвилин, відкидаємо на друшляк.

Викладаємо шматочки гарбуза до сковороди, посипаємо меленою корицею, акуратно перемішуємо, прогріваємо все разом.

Викладаємо шматочки гарбуза 

Викладаємо шматочки гарбуза

У миску насипаємо пшеничне борошно, додаємо дрібку солі, потроху вливаємо холодне молоко, змішуємо вінчиком. Якщо влити все молоко відразу, то борошно зіб’ється в грудочки, які доведеться розтирати, тому вливаємо молоко невеликими порціями.

Вливаємо соус в сковороду з куркою, доводимо до кипіння, прогріваємо на тихому вогні до загустіння. На це знадобиться близько 3-х хвилин.

За пару хвилин до готовності посипаємо нашу курку з гарбузом тертим пармезаном. Страва готова, можна подавати на стіл! Пармезан можна замінити будь-яким ароматним пікантним сиром, наприклад, чеддером.

Вливаємо соус, доводимо до кипіння, прогріваємо. Посипаємо тертим пармезаном

Вливаємо соус, доводимо до кипіння, прогріваємо. Посипаємо тертим пармезаном

Перед подачею прикрашаємо страву петрушкою або будь-якою іншою зеленню. Приємного апетиту! Готуйте вдома смачну і просту їжу!

Курка з гарбузом у молочному соусі готова

Курка з гарбузом у молочному соусі готова

До речі, цю страву легко приготувати в духовці і подати на стіл у формі для запікання, якщо за столом збирається велика компанія. Коли курка і овочі обсмажені, перекладаємо їх у широку форму з невисоким бортиком, додаємо бланшований гарбуз, заливаємо молочним соусом, посипаємо тертим сиром і відправляємо в нагріту духовку під гриль на 5-7 хвилин. Якщо додати до молочного соусу яйця, то вийде класична запіканка з м’ясом і овочами.

Спробуйте також рецепт «Куряче філе, фаршироване консервованими персиками»

Олена Цинкевич,

Ботанічка.

Tagged . Bookmark the permalink.