Кабачкова ікра, запечена в рукаві — рецепт для ледачих

Літо… Спека…. Кабачки… Вже вкотре приходить на думку — зробити ікру. Але «возитися» не хочеться, адже спека. Тому я вирішила скористатися хитрим рецептом кабачкової ікри, або, простіше кажучи — для ледачих господарок. За цим рецептом виходить смачнюща кабачкова ікра, а все, що треба — просто запекти всі овочі в рукаві, а потім збити блендером. Читайте подробиці в статті.

kabachkova-ikra-zapechena-v-rukavi-07-1024x768-2967036

Кабачкова ікра, запечена в рукаві

Інгредієнти для кабачкової ікри, запеченої в рукаві

  • Кабачок — 4 шт. середніх розмірів;
  • Морква — 2 шт.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Помідори — 2-3 шт.;
  • Сіль;
  • Рослинна олія — ​​75 г;
  • Перець солодкий — 2 шт.;
  • Часник — за смаком.

kabachkova-ikra-zapechena-v-rukavi-03-1024x767-6209190

Інгредієнти для кабачкової ікри, запеченої в рукаві

Кабачкова ікра — рецепт приготування

Підготуємо овочі. Нарізаємо на великі шматочки томати, знімаємо шкірку. Не люблю її відчувати в ікрі. Для цього в окріп опускаємо помідори на хвилинку і потім відправляємо у холодну воду. Після цієї процедури шкірка знімається легко.

kabachkova-ikra-zapechena-v-rukavi-02-1024x768-2265143

Підготуємо овочі

Часник краще залишити зубчиками. Солимо наші овочі, ставимо в ємність для випічки і разом з нею відправляємо в рукав. Не забуваємо полити овочі рослинною олією.

Помідори, звичайно, можна замінити томатною пастою або зробити комбінацію із помідорів та томатної пасти.

Ось що у нас вийшло.

kabachkova-ikra-zapechena-v-rukavi-01-1024x768-1643533

Солимо овочі і відправляємо в рукав

Ще не кабачкова ікра, але вже гарно виглядає, правда? Відправляємо наші овочі у попередньо нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 25-30.

kabachkova-ikra-zapechena-v-rukavi-06-1024x768-2472083

Відправляємо овочі у попередньо нагріту духовку

Запечені овочі збиваємо блендером. Ікра майже готова. Коригуємо на смак, додаємо спеції і можна трохи цукру, зелень. Підготуємо грінки або просто свіжий хліб і насолоджуємося. Часу витратили мінімум, а результат порадував.

kabachkova-ikra-zapechena-v-rukavi-04-1024x768-7389868

Відправляємо овочі у блендер

Треба відзначити, що, крім простоти у приготуванні, така кабачкова ікра для ледачих — це ще й дієтична страва, оскільки використовується мінімум рослинної олії, а можна обійтися і без неї зовсім. Ну і, звичайно, великий плюс — не треба нічого смажити!

kabachkova-ikra-zapechena-v-rukavi-05-1024x736-1327720

Кабачкова ікра, запечена в рукаві, готова

А якщо хочете заготовити кабачкову ікру на зиму, читайте наш рецепт кабачкової ікри без майонезу.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.