Кабачкова ікра, запечена в рукаві — рецепт для ледачих

Літо… Спека…. Кабачки… Вже вкотре приходить на думку — зробити ікру. Але «возитися» не хочеться, адже спека. Тому я вирішила скористатися хитрим рецептом кабачкової ікри, або, простіше кажучи — для ледачих господарок. Для того, щоб зробити смачнющу кабачкову ікру за цим рецептом, треба просто запекти всі овочі в рукаві, а потім збити блендером. Читайте подробиці в статті.

Кабачкова ікра, запечена в рукаві

Кабачкова ікра, запечена в рукаві

Інгредієнти для кабачкової ікри, запеченої в рукаві

  • Кабачок — 4 шт. середніх розмірів;
  • Морква — 2 шт.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Помідори — 2-3 шт.;
  • Сіль;
  • Рослинна олія — ​​75 г;
  • Перець солодкий — 2 шт.;
  • Часник — за смаком.

Інгредієнти для кабачкової ікри, запеченої в рукаві

Інгредієнти для кабачкової ікри, запеченої в рукаві

Спосіб приготування кабачкової ікри, запеченої в рукаві

Підготуємо овочі. Нарізаємо на великі шматочки томати, знімаємо шкірку. Не люблю її відчувати в ікрі. Для цього в окріп опускаємо помідори на хвилинку і потім відправляємо у холодну воду. Після цієї процедури шкірка знімається легко.

Підготуємо овочі

Підготуємо овочі

Часник краще залишити зубчиками. Солимо наші овочі, ставимо в ємність для випічки і разом з нею відправляємо в рукав. Не забуваємо полити овочі рослинною олією.

Помідори, звичайно, можна замінити томатною пастою або зробити комбінацію із помідорів та томатної пасти.

Ось що у нас вийшло.

Солимо овочі і відправляємо в рукав

Солимо овочі і відправляємо в рукав

Вже гарно виглядає, правда? Відправляємо наші овочі у попередньо нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 25-30.

Відправляємо овочі у попередньо нагріту духовку

Відправляємо овочі у попередньо нагріту духовку

Запечені овочі збиваємо блендером. Ікра майже готова. Коригуємо за смаком, додаємо спеції і можна трохи цукру, зелень. Підготуємо грінки або просто свіжий хліб і насолоджуємося. Часу витратили мінімум, а результат порадував.

Відправляємо овочі у блендер

Відправляємо овочі у блендер

Треба відзначити, що, крім простоти у приготуванні, така кабачкова ікра для ледачих – це ще й дієтична страва, оскільки використовується мінімум рослинної олії, а можна обійтися і без неї зовсім. Ну і, звичайно, великий плюс — не треба нічого смажити!

Кабачкова ікра, запечена в рукаві, готова

Кабачкова ікра, запечена в рукаві, готова

А якщо хочете заготовити кабачкову ікру на зиму, читайте наш рецепт кабачкової ікри без майонезу.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Метки: . Закладка Постоянная ссылка.