Погодьтеся, що в нашій свідомості поява молодої капусти в магазинах асоціюється з настанням весни. У всякому разі я дуже радію, що з’явилася нарешті можливість додати до свого раціону свіжу капусту. Сьогодні на нашій кухні галета на житньому борошні з капустою. Звичайно, до капусти можна додавати ще щось або змінювати наповнювачі залежно від ваших уподобань. Якщо не хочете використовувати яйця, то можна замінити їх насінням льону, попередньо заливши їх водою.
Інгредієнти для галети з житнього борошна
- Борошно житнє — 300 г;
- Сіль — 1 ч. ложка;
- Вода — 170 мл;
- Рослинна олія — 3 ст. ложки;
- Розпушувач — 1 ч. ложка.
Для начинки:
- Маленька капуста — ½ шт.;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Гриби сухі — 20 г, або печериці 150 г;
- Яйця — 2-3 шт.;
- Рослинна олія — 2 ст. ложки;
- Зелень;
- Спеції.
Галета — рецепт на житньому борошні
Із зазначених продуктів замішуємо тісто та відправляємо його відпочити. Тим часом займемося начинкою. Якщо ви використовуєте сухі гриби, то їх попередньо треба замочити і потім відварити. Якщо печериці, то їх треба обсмажити. Моркву та цибулю попередньо теж припускаємо на рослинній олії.
Тепер з’єднуємо всі інгредієнти разом. Капуста у нас молода, і тому не раджу її сильно перетирати, інакше вона пустить сік. Додаємо яйця, сіль, перець та спеції. Я додала цього разу ще в‘ялені помідори та оливки.
Спробуйте й інші наші рецепти з капустою:
Тісто розкачуємо в коло та переносимо його на деко, застелене пергаментом. Начинку розміщуємо на тісті та послідовно защипуємо краї. Виходить така ось галета, або відкритий пиріг з капустою.
Ставимо галету в розігріту духовку та випікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Готово! Ось такий сьогодні вийшов відкритий пиріг з капустою, або галета. Свіжа соковита начинка у поєднанні з хрусткою скоринкою — це дуже смачно. Спробуйте!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.