Рецепт пасти зі стрілок часнику

Якщо ви вирощуєте часник, то знаєте, що в червні-липні в озимого часнику треба обірвати стрілки. Часник стрілкується, щоб мати можливість розмножитися насінням, але якщо вам цього не потрібно, треба обірвати стрілки, щоб рослина всі сили спрямувала на розвиток головки часнику. А куди подіти часникові стрілки? Викидати? Ні в якому разі! Це дуже цінний і з точки зору смаку, і з огляду на поживність продукт. З часникових стрілок можна приготувати дуже багато смачних страв. Про суп-пюре з часникових стрілок і шпинату ми вже якось писали. Сьогодні пропонуємо вам рецепт часникової пасти від Людмили Воропаєвої.

Паста зі стрілок часнику

Паста зі стрілок часнику

Споживання часнику, лікарської і харчової культури, яка належить до спецій, надзвичайно корисне для здоров’я людини, при цьому – усіх його частин, як головок, так і стрілок. Останні багаті на натрій, калій, сірку і інші мінеральні речовини. А ще – вони надзвичайно смачні! Якщо ви цього досі не знали, то просто не вмієте їх готувати 🙂

Найпростіше, що можна зробити з часникових стрілок – заморозити на зиму (попередньо помити, висушити і подрібнити). При цьому квіткові бруньки треба обрізати. Вони не придатні до споживання. Потім заморожені стрілки з часнику можна додавати, як приправу в кінці приготування перших і  других страв. Але в рази смачніше, якщо ви їх заморозите у вигляді часникової пасти. І використаєте за тим же призначенням.

Стрілки часнику - надзвичайно смачні і корисні

Стрілки часнику – надзвичайно смачні і корисні

Інгредієнти для часникової пасти зі стрілок часнику

Крім стрілок часнику, для приготування часникової пасти за цим рецептом нам знадобиться:

  • Сіль;
  • оливкова олія (можна замінити іншою рослинною, але без запаху);
  • різноманітні трави, на ваш смак (Людмила в цьому рецепті використала кріп).

Також ви можете додати до часникової пасти різноманітні натуральні добавки. Наприклад, миндальні пелюстки (як це зробила автор рецепту).

Спосіб приготування часникової пасти зі стрілок часнику

Людмила Воропаєва: «Я заготавливаю чесночные стрелки, пока они закрученные. Тогда они самые мягкие, и значит – пора приступать к их заготовкам. Срезаем стрелки с чеснока, отрезаем цветочную почку, моем и режем на небольшие куски.»

Зрізаємо стрілки з часнику, миємо і подрібнюємо

Зрізаємо стрілки з часнику, миємо і подрібнюємо

А далі використовуємо м’ясорубку чи блендер, що є під рукою, щоб перетворити часникові стрілки на однорідку масу – пасту. Додаємо оливкову олію. Скільки? Пробуйте. Паста може бути більше чи менше жирнішою, все залежить від ваших особистих вподобань.

Солимо і додаємо трави і різноманітні натуральні добавки, наприклад, миндальні пелюстки.

Ось і все. Паста зі стрілок часнику готова! Викладаємо її в стерилізовані баночки, зверху додаємо для кращого зберігання ще трохи оливкової олії і зберігаємо в холодильнику чи погребі. Можна часникову пасту і заморозити – в зіп-пакетах чи інших ємностях.

Паста зі стрілок часнику може зберігатися в холодильнику або в морозильній камері

Паста зі стрілок часнику може зберігатися в холодильнику або в морозильній камері

Використовуємо часникову пасту, як приправу до різноманітних страв – при приготуванні часникового масла, м’яса, для різних соусів. Вона додасть неповторного смаку і аромату вашим улюбленим стравам. А яка смачна з нею молода картопелька! 🙂

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *