Пиріг зі сливами і меренгою

В добрий час живемо — фрукти можна купити і в міжсезоння. Натрапила на дешеві сливи в «АТБ» і вирішила побалувати своїх близьких ще раз в цьому році пирогом зі сливами. Пиріг цей готується просто і швидко, але виглядає дуже святково, дякуючи мерензі, якою прикрашений. Меренга — це ніжний і смачний, білосніжний і повітряний, білково-цукровий крем, який звичайну домашню випічку здатен перетворити на маленький шедевр кондитерського мистецтва.

Пиріг зі сливами і меренгою

Пиріг зі сливами і меренгою

Інгредієнти для пирога зі сливами і меренгою

  • Борошно – 150 грамів;
  • Сливи – 12 штук;
  • Масло вершкове – 100 грамів;
  • Жовтки – 2 штуки;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Крохмаль – для посипання слив;
  • Дрібка солі.

Для меренги:

  • Білки – 2 штуки;
  • Цукрова пудра – 120 грамів.

    Інгредієнти для пирога зі сливами і меренгою

    Інгредієнти для пирога зі сливами і меренгою

Спосіб приготування пирога зі сливами і меренгою

Борошно, цукор і масло змішуємо в міксері до крихт. Додаємо пару ложок крижаної води і ще трохи прокручуємо міксером, поки тісто не з’єднається в грудку.

Завертаємо його в плівку і кладемо в холодильник приблизно на півгодини.

Завертаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник приблизно на півгодини

Завертаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник приблизно на півгодини

Тим часом підготуємо сливи: миємо, видаляємо кісточку, ріжемо на четвертинки, додаємо цукор за смаком. Можна додати мелену корицю та 1 столову ложку коньяку.

Підготуємо сливи

Підготуємо сливи

Тісто розгортаємо, розкатуємо і вкладаємо в форму. Проколюємо його виделкою в кількох місцях і відправляємо в духовку хвилин на 10 до зарум’янення.

Проколюємо тісто виделкою в кількох місцях

Проколюємо тісто виделкою в кількох місцях

Дістаємо нашу заготовку пирога з духовки, злегка посипаємо крохмалем, укладаємо сливи, кілька листочків м’яти, можна ще трохи додати цукру і знову відправляємо у духовку хвилин на 35-40. Температура випікання — 180 градусів.

Крохмаль можна і просто перемішати зі сливою, таким чином ми прибираємо зайву вологу з начинки. Вона з’являється від сливового соку, який виділяється при випіканні.

Тим часом збиваємо охолоджені білки в стійку піну з дрібкою солі або крапелькою лимонного соку. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру.

Дістаємо пиріг і викладаємо зверху нашу меренгу. Відправляємо назад в духовку ще хвилин на 15 до моменту, коли верхівка меренги «схопиться», стане трохи золотистого кольору.

Поміщаємо зверху на пиріг нашу меренгу

Поміщаємо зверху на пиріг нашу меренгу

Наш пиріг зі сливами і меренгою готовий. Не забудьте його красиво прикрасити. У мене сьогодні – це малина і листочки м’яти.

Пиріг зі сливами і меренгою готовий!

Пиріг зі сливами і меренгою готовий!

Прошу до чаю!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *