Споживаємо кабачки — оладки нашвидкуруч

Кабачки, оладки з яких будемо зараз готувати, дуже цікавий овоч. Є ті, хто їх обожнює у будь-якому вигляді, а є такі, хто терпіти не може. Але майже нікого вони не залишають байдужим. При цьому існує купа страв з кабачків — від простого овочевого рагу до варення (яке, кажуть, на смак, наче ананасове). До варення з кабачків я ставлюся трохи скептично, але сам овоч цей дуже люблю. Сезон смажених кабачків ми вже кілька років відкриваємо 6 червня, своїх ще в цей час нема, але на базарі вже повно. А все літо (та і добра половина осені) у нас кілька разів на тиждень деруни з кабачків. Бо це єдина страва з кабачків, яку їсть мій син. В цій статті розкажу свій рецепт приготування оладок з кабачків. Дуже довго я щось мудрила і вигадувала, поки не зрозуміла, що найсмачніші деруни з кабачків — найпростіші. Де тільки кабачок, яйце і борошно.

Деруни з кабачків, фото

Деруни з кабачків нашвидкуруч

Інгредієнти для оладок з кабачків

  • 1 середній молодий кабачок чи цукіні (якщо він старий – зняти шкірку і вийняти насіння);
  • 2 яйця;
  • приблизно 3 ст.ложки борошна;
  • паприка солодка – 1 ч. ложка;
  • часник сушений – 1 ч.ложка,
  • сіль і чорний перець – на смак;
  • олія для смаження.

Деруни з кабачків — рецепт приготування

Розбиваємо яйця в миску, додаємо до них сіль і перець і збиваємо виделкою чи вінчиком. І лише потім в окрему миску тремо кабачки для оладок (на крупну тертку). Це важливо! Солимо не кабачки, а саме яйця. Тоді кабачки не так активно пускатимуть сік, і ви встигнете їх посмажити до того, як вони потечуть. В принципі, в цьому нема нічого страшного — завжди можна додати більше борошна. Але ніжність кабачкових оладок буде вже не така.

Натертий кабачок додаємо до яєчної маси і добре перемішуємо. Далі кладемо до них паприку, часник (можна натерти свіжий на тертку, а можна обійтися і без нього) і борошно. Ще раз перемішуємо. Дивимося на консистенцію. Якщо тісто на деруни з кабачків рідке, треба одразу додати борошна ще. Як зрозуміти, що тісто достатньо густе? Воно має на сковорідку викладатися, а не виливатися.

Обсмажуємо оладки з кабачком на сковорідці з обох боків, або запікаємо їх в духовці. Так, іноді в мене нема часу стояти біля плити і смажити оладки, то я викладаю тісто ложкою на застелене пергаментом деко і випікаю хвилин 20 при температурі 180 градусів. А щоб вийшла скоринка, до тіста на оладки додаю попередньо трохи натертого твердого сиру.

Іноді я не смажу оладки з кабачків на сковороді, а випікаю в духовці

Іноді я не смажу оладки з кабачків на сковороді, а випікаю в духовці

Подаємо кабачкові оладки, притрушуючи зеленню, зі сметанкою…

Приготуйте також кабачковий торт.

Посипаємо кабачкові оладки зеленню і подаємо зі сметанкою

Посипаємо кабачкові оладки зеленню і подаємо зі сметанкою

А мій син любить «кабачкові бутерброди» — це коли на тонкий шматочок хліба покласти кабачкову оладку. Все))

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.