Салат з тунцем можна зробити в десятках варіацій, використавши, крім тунця, різні овочі (і навіть фрукти) та заправки. Основне в усіх рецептах подібного салату — це консервований тунець, без нього, зрозуміло, ніяк. При цьому салат з тунцем настільки популярний у світі, що в продажі є спеціальний ряд консервів — тунець для салатів, або салатний тунець. Але якщо ви купите баночку тунця без позначки «для салатів», страва від того менш смачною не буде. Я пропоную сьогодні приготувати салат з тунцем, до складу якого входять ще свіжі огірки (можна замінити маринованими), яйця і консервована кукурудза. А заправимо ми його не майонезом, а сметаною. Такий салатик надзвичайно смачний, і здається, що він майонезний, хоча там його зовсім нема. Погодьтеся, це більш корисна, з точки зору здорового харчування, альтернатива олів’є. Та і калорій в салаті з тунцем значно менше.
Салат з тунцем за цим рецептом можна справедливо вважати стравою нашвидкуруч. Відварити яйця, подрібнити всі інгредієнти, посолити та заправити сметанкою…
Отже, поки варяться яйця, відкриваємо консерву з тунцем і відділяємо рибу від олії. Зазвичай тунець для салатів вже подрібнений, якщо ні — розминаємо його виделкою в мисці до стану «каші». Подрібнюємо огірок, цибулю і відправляємо їх в миску.
А тут вже і яйця зварилися. Заливаємо їх прямо в каструлі холодною водою, щоб швидше вихололи й гарно чистилися. Подрібнюємо яйця і додаємо до інших інгредієнтів. Туди ж — кукурудзу (рідину з банки злити!) Солимо, гарно перемішуємо всі інгредієнти для салату з тунцем і заправляємо його сметанкою і зеленню, якщо є. В мене цього разу не було свіжої зелені, тому обійшлася. Дуже гарно підходить до цього салату з тунцем кріп.
Подаємо салат до святкового столу чи звичайного обіду-вечері. Роботи 15 хвилин, всі інгредієнти зазвичай присутні в холодильнику, от ще треба тільки поселити в кухонній шафці запас консервів кукурудзи та тунця.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.