Морквяний кекс — рецепт, що сподобається всій родині

Морквяний кекс

Перебираю у пам’яті рецепти кексів. Багато різних, оригінальних, але ніколи б раніше не подумала, що і морквяний кекс буде смачний — соковитий, насичений за кольором, просочений ароматами апельсина та спецій. Іноді догодити навіть собі, погодьтеся, складно, а якщо ще й хочеться порадувати всю родину, то завдання ще більше ускладнюється. Цей рецепт кексу з моркви примирив смаки усієї моєї родини. От вам і морква!

Морквяний кекс

Інгредієнти для морквяного кексу

  • Морква — 225 г;
  • Борошно — 125 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Рослинна олія – 40 мл;
  • Цукор — 130-180 г;
  • Сік половинки апельсина, близько 30 мл;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка;
  • Сіль;
  • Імбир — 1 ч. ложка;
  • Мелена кориця — 0,5 ч. ложки;
  • Цедра одного апельсину;
  • В’ялена журавлина та родзинки — 60 г;
  • Вершкове масло для змащування форми.

Для цукатів:

  • 1 середня морквина;
  • Лимон;
  • Вода — 50 мл;
  • Цукор — 50 г.

Для крему (прикраси):

  • М’який сир ‘Almette’ — 50 г;
  • Цукор — 25 г.

Інгредієнти для морквяного кекса

Спосіб приготування морквяного кексу

Форму для випічки кексу заздалегідь змащуємо маслом та вистилаємо дно пергаментним папером.

Для декору приготуємо цукати з моркви та цедри лимона. Для цього з лимона знімаємо цедру та двічі проварюємо, щоб прибрати гіркоту. Потім в 50 мл води розчиняємо цукор (2 ст. ложки) та проварюємо пару хвилин цедру і викладаємо на пергамент для просушування.

За допомогою ножа для овочів нарізаємо смужки моркви та відварюємо 3 хвилини у сиропі, який залишився.

Приготуйте також кекс, рецепт якого містить фініки, замість цукру. Він виходить, ніби шоколадний!

Нарізаємо смужки моркви та відварюємо у сиропі

Після охолодження завертаємо їх у рулончики.

Завертаємо морквяні смужки у рулончики

В окремій мисці змішуємо усі сухі інгредієнти та додаємо до них натерту на дрібній тертці моркву, а також яйця, масло, апельсиновий сік, олію та підготовлені сухофрукти.

Цукру я взяла 120 г, адже сухофрукти теж додадуть солодкості кексу. До речі, склад та кількість сухофруктів можна змінювати на свій смак. Також можна використовувати і горіхи, попередньо їх злегка подрібнивши.

Ставимо форму у духовку при температурі 190 градусів та випікаємо близько 40 хвилин до сухої скіпки.

Ставимо форму у духовку при температурі 190 градусів та випікаємо близько 40 хвилин

Охолоджуватися кекс буде на решітці.

Тепер займемося кремом для прикраси. Змішуємо м’який сир із цукровою пудрою. Вхе охолоджений кекс просочуємо сиропом, який залишився від варіння моркви та лимонної цедри.

Прикрашаємо морквяний кекс кремом та цукатами.

Спробуйте й наші інші рецепти кексів: «Кекс з халвою», «Кекс з цілими грушами» та навіть «Кекс з шинкою». Маємо кекси на будь-який смак, спробуйте!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version