Ці кекси на молоці до чаю з’явилися в нашому меню тільки цього літа, потіснивши галету з ягодами, яка настільки смачна і проста в приготуванні, що все літо на десерт я пекла виключно її — з різними ягодами, яблуками, грушами, сливами… Але все, навіть дуже смачне, приїдається. Тому якось і знайшовся цей рецепт кексів. Особливо смачні ці кекси, коли додати до тіста трохи свіжих ягід чи родзинки. Але я цього разу спекла кекси на молоці без добавок. «Боляче дивитися», як син потім видлубує з випічки ягоди, бо він їх не любить 🙂
Для начинки можна використати не тільки свіжі чи заморожені ягоди, а й шоколадні «краплі», горіхи, цукати, цедру апельсина, в’ялену вишню чи журавлину.
Щоб кекси на молоці не потріскали після випікання всі продукти для приготування тіста мають бути кімнатної температури, то ж дістаньте їх завчасно з холодильника.
Спочатку збиваємо яйця з цукром. Додаємо до цієї маси всі рідкі інгредієнти — розтоплене вершкове масло, молоко, олію — гарно перемішуємо. Всипаємо сюди ж борошно з розпушувачем, ванільним цукром і дрібкою солі. Замішуємо тісто. Воно має бути достатньо густим, але у формочки не випадати, а витікати.
Якщо будете додавати добавки, саме на цьому етапі час їх використати.
Виливаємо тісто у формочки — приблизно на 2/3 їх висоти. Дуже зручні для випікання кексів паперові або силіконові формочки. Їх не треба змащувати будь-яким жиром перед тим, як вилити тісто. Я цього разу посипала свої кекси мигдальними пелюстками. Але це не обов’язково.
Ставимо у розігріту до 190 градусів духовку приблизно на 15 хвилин. Коли кекси зарум’яняться, а кухнею попливе чарівний аромат домашньої випічки, прийшов час їх діставати.
Ще теплі кекси на молоці посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.