Французькі млинці «Креп Сюзетт» – апельсинова насолода

Млинці на молоці під апельсиновим сиропом

Ці млинці на молоці є класикою в ресторанах Європи та впізнаваною стравою французької кухні. Своєю появою вони завдячують французькій актрисі Сюзетт Рейхенберг, якій шеф-кухар одного з відомих ресторанів запропонував спробувати млинці на молоці в апельсиновому сиропі. Це досить таки не складний рецепт, по силі навіть кухарям-початківцям. А задоволення, яке ви отримаєте, смакуючи млинці «Креп Сюзетт», перевершить всі ваші сподівання.

Млинці на молоці «Креп Сюзетт»

Інгредієнти для млинців на молоці «Креп Сюзетт»

Для млинців на молоці:

  • 2 яйця;
  • 2 ст. ложки (з хорошим верхом) борошна;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 2 ст. ложки рослинної олії без запаху;
  • 200 мл молока;
  • Дрібка солі.

Для сиропу:

  • 2 апельсини;
  • Цедра одного апельсину;
  • 2-5 ст. ложок цукру;
  • 2 ст. ложки вершкового масла.

Спосіб приготування французьких млинців

Змішуємо всі інгредієнти для млинців на молоці в одній ємності й отримуємо тісто. Воно спочатку буде досить рідке. Йому треба дати постояти приблизно 30 хвилин. Буде помітно, що за цей час тісто стало більш густим (клітковина набухла).

А поки тісто на млинці на молоці доходить до потрібної консистенції, видавимо сік з одного апельсину, а другий розберемо на частинки та поріжемо кожну на кілька шматочків. Треба відзначити, що можна готувати сироп і тільки з апельсинового соку.

З апельсинів можна швидко приготувати смачний і вишуканий десерт — апельсини в шоколаді.

Якщо ми використовуємо спеціальну сучасну сковорідку для млинців, то змащувати її для їх смаження вже не треба. А ось якщо використовується стара добра чавунна сковорода, то краще злегка змастити її за допомогою пензлика олією.

Починаємо смажити наші млинці на молоці. Смажити їх одне задоволення, скажу я вам. З цієї кількості тіста у мене вийшло 8 млинців.

На окремій сковороді з товстим дном змішуємо апельсиновий сік, шматочки та цедру апельсину з 2-5 столовими ложками цукру і починаємо трохи уварювати. Помішувати при цьому не треба. Як тільки ви побачили, що сік починає карамелізуватися — додайте вершкове масло. Наш сироп готовий!

Тепер укладаємо в нього наші млинці на молоці, складені в 4 рази, і продовжуємо на повільному вогні прогрівати їх. Перевертаємо і чекаємо коли вони просочаться сиропом з двох сторін.

Ось в цей момент можна додати зверху трохи апельсинового лікеру або коньяк і підпалити. Фламбірування, звичайно ж, зовсім не обов’язкове. У будь-якому випадку, просочившись апельсиновим соусом, млинці за цим рецептом вони божественні!

До речі, можна приготувати такі млинці з використанням і соку мандарину.

Пробуйте! Експериментуйте! І нехай вам буде смачно!

Якщо полюбляєте випікати млинці, спробуйте приготувати з них смачний десерт — святковий торт з млинців і фруктів, або поживну закуску — млинцевий м’ясний торт.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version