Яйце пашот — для смачних і швидких сніданків

Яйце пашот на тарілці, фото

Яйце пашот — ідеальний вибір для смачних та швидких сніданків. Достатньо додати до нього рум’яний тост, ароматну каву і готово! Це традиційна французька страва із розбитих яєць, які готуються у гарячій воді без шкарлупи. Білок виходить пружним, а жовток надзвичайно ніжним та кремовим. Яйця пашот можна додати до багатьох страв. Це можуть бути сендвічі, салати й навіть супи. Здавалося б, звичайні яйця, але вони відрізняються і від смажених, і від варених із рідким жовтком. Спробуйте раз і, я впевнена, вам сподобається. Готується швидко, виглядає ефектно і на смак — ідеально! Що ще треба від сніданку?

Яйце пашот — для смачних і швидких сніданків

Інгредієнти для яйця пашот

  • яйце;
  • сіль;
  • вода;
  • оцет за необхідності.

Рецепт приготування яйця пашот

Для приготування яйця пашот нам знадобиться яйце. Яйця слід обирати найсвіжіші, так легше отримати ідеальний «мішечок». Рецепт дуже простий, проте з першого разу може і не вийти ідеально. Тут справа практики. Також для легкості приготування рекомендують додати у воду оцет, він допомагає зібрати білок, але зі свіжими яйцями та практичними навичками проблем з цим не має бути.

Ставимо невелику каструлю на плиту на максимальний режим, підігріваємо воду.

Розбиваємо яйце у мисочку, зберігаємо жовток цілим.

Доводимо воду до кипіння, додаємо сіль. На цьому етапі можна додати оцет. Вода має лише починати закипати, з дна — підійматись дрібні бульбашки, а не активні великі (в останньому випадку краще воду відставити і повернути назад у потрібному стані).

Беремо вінчик (можна замінити і ложкою) та починаємо активно «розмішувати» воду в одному напрямку, створюючи воронку. Після того, як воронку створено, продовжуємо до останнього розмішувати та обережно (але швидко) виливаємо у цю воронку яйце з мисочки. Зменшуємо вогонь. Яйце обертається за допомогою воронки, білок схоплюється навколо жовтка.

Варимо яйце рівно 2 хвилини (поставте таймер).

Виймаємо яйце за допомогою шумовки та викладаємо на тарілку. Часто у мішечка залишаються частини білка, які не вписуються в ідеальну форму, їх можна відрізати за допомогою ножиць.

Викладаємо яйце пашот на тост

Приготуйте також:

Викладаємо яйце на тост, посипаємо приправами (опціонально) та додаємо на тарілку овочі, сир, зелень тощо. Розрізаємо мішечок та спостерігаємо як витікає ідеальний кремовий жовток. Куштуємо!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version