Тарт з персиками — ніжна начинка, хрумка скоринка

Тарт з персиками

Тарт – відкритий пиріг з особливого пісочного тіста, який може стати вашою улюбленою домашною випічкою. У сезон соковитих персиків обов`язково спробуйте приготувати яскравий та смачний тарт із фруктів та сирного крему. Сирна заливка та персики ідеально доповнюють його хрустку основу. Потрібно один раз спробувати, щоб зрозуміти, що тарт з персиками – це дуже смачно!

Тарт з персиками

Інгредієнти для тарта з персиками

Для основи:

  • Борошно — 200 г;
  • Масло — 100 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Розпушувач — 1 чайна ложка.

Для заливки:

  • Сир кисломолочний (творог) — 300 г;
  • Сир «Альмете» — 100 г;
  • Сметана — 200 г;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Лимон — 1 шт.;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик;
  • Цукор — за смаком.

Інгредієнти для тарта з персиками

Для начинки:

  • Персики — 600 г;
  • Чорна смородина — 60 г.
Інгредієнти для начинки

Спосіб приготування тарта з персиками

Всі продукти для основи нашого пирога з’єднуємо та вимішуємо до тих пір, поки у нас не вийде м’яке тісто. Одразу розподіляємо його по дну форми та робимо бортики висотою не менше 5 см.

Вимішуємо тісто та розподіляємо його по формі

Відправляємо нашу форму в холодильник хвилин на 30.

А тим часом займемося заливкою для нашого пирога.

Сир добре збиваємо з яйцями, щоб не було грудочок, додаємо інші інгредієнти і ще раз добре збиваємо. Якщо використовуються консервовані персики, то краще додати 1 чайну ложку крохмалю, щоб прибрати зайву вологість у готовому тарті.

Ось що у нас вийшло.

Збиваємо заливку

У персиків видаляємо кісточку, знімаємо шкірку та ріжемо персик на маленькі часточки.

Дістаємо нашу основу з холодильника та додаємо заливку. Зверху розкладаємо наші персики. Між часточками персиків у довільному порядку розкладаємо інші ягоди. Це може бути і лохина, і малина. У мене сьогодні знайшлася тільки чорна смородина.

Додаємо заливку та розкладаємо фрукти

Зверху можна посипати цукром для красивої карамелізації фруктів.

Ставимо форму з пирогом-тартом у попередньо нагріту до 180 град. духовку. Випікатися наш тарт буде близько години. Готовність визначається по золотавому кольору основи нашого відкритого пирога.

Випікаємо тарт з персиками близько години

Після повного охолодження дістаємо наш тарт з форми. Для того, щоб повною мірою розкрився смак сирної заливки, краще помістити пиріг в холодильник ще години на дві.

Тарт з персиками готовий!

Спробуйте ще один літній рецепт простої випічки до чаю — «Пиріг з абрикосами».

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version