Сосиски в тісті — найпухкіші і найсмачніші

Сосиски в тісті, рецепт яких запропоную в цій статті, я почала випікати відносно недавно. Мій семирічний син, який останнім часом почав активно цікавитися кулінарними відеорецептами, якось запропонував зробити саме ці. І сосиски в тісті вийшли дійсно такі смачнющі, що тепер він вимагає від мене пекти їх мало не щотижня.

Сосиски в тісті

Сосиски в тісті — рецепт найпухкіших і найсмачніших

Я пручаюся, бо за цим рецептом їх виходить аж 16 штук. І 5 з них він може з’їсти просто за раз. П’ять сосисок!!! За раз!!! Я вважаю, що це не дуже корисно. Але ж як смачно! Плюс, як перекус для школи чи в дорогу — саме те, що треба. Фішка цього рецепту — в тісті. Воно дуже пухке, не черствіє на наступний день, і їм просто неможливо наїстися! А в приготуванні — це найпростіше тісто на дріжджах, яке я знаю. Його взагалі не треба замішувати!

Інгредієнти для сосисок в тісті

  • 300 г борошна;
  • 230 мл теплого молока;
  • 1 ч.ложка сухих дріжджів;
  • 2 ст.ложки цукру без гірки — приблизно 25 г;
  • 15 г вершкового масла;
  • яйце — для змащування поверхні сосисок в тісті перед запіканням;
  • дрібка солі.

Сосиски в тісті — рецепт приготування

Наливаємо в миску тепле, але не гаряче молоко. Всипаємо в нього чайну ложку сухих дріжджів та 2 столові ложки без гірки цукру. Розмішуємо ложкою, щоб розчинився цукор, і залишаємо для активації дріжджів приблизно на 10 хвилин. Тим часом розтоплюємо в мікрохвильовці чи на плиті вершкове масло.

Висипаємо у велику миску 300 г борошна і додаємо до нього дрібку солі. Перемішуємо. Робимо в борошні невелику ямку і вливаємо туди молоко, на якому вже з’явилася стійка шапочка піни. Ложкою чи міксером замішуємо тісто. Воно буде липнути до ложки, це нормально. Руками місити не треба!

Потім виливаємо вершкове масло в тісто і ложкою від країв загортаємо його всередину. Коли тісто стало більш-менш однорідне — воно готове! Залишаємо його на підхід на годину-дві, накривши плівкою чи рушничком. За цей час воно має збільшитися в розмірах приблизно вдвічі.

Поки тісто росте, підготуємо сосиски. Якщо вони в натуральній оболонці, знімати її не треба. Якщо в поліетилені — знімаємо. Сосиски з сирого м’яса треба попередньо відварити.

Коли тісто готове, кладемо його на стіл, перед тим посипавши його борошном. Обминаємо тісто руками в борошні, і воно швидко перестане бути липким. Ділимо тісто на дві рівні частини, ті — ще раз на дві, і так, поки не отримаємо 16 рівних частин тіста. Посипаємо їх борошном, приплющуємо пальцями та розкачуємо долонями.

Вмикаємо духовку, де будемо випікати сосиски в тісті, на 180 градусів. Дістаємо деко і вистеляємо його папером для випікання. Кожну «ковбаску» розкачуємо пальцями до стану шнурочка. Кожну сосиску обмотуємо таким «шнурочком» тіста і злегка прищеплюємо тісто на кінцях. Викладаємо всі вироби на деко і залишаємо під рушничком ще хвилин на 20 на підхід.

Яйце змішуємо до однорідності зі столовою ложкою молока і змащуємо поверхню сосисок в тісті перед тим, як поставити випікатися. В духовці наші сосиски в тісті проведуть приблизно 20-25 хвилин. Після появи золотистої скоринки — дістаємо, даємо кілька хвилин охолонути і споживаємо з задоволенням.

Приготуйте також:

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.