Сирники з манкою готуються просто і, що головне, швидко. То ж цей десерт можна справедливо вважати стравою нашвидкуруч. А ще особисто мені такий рецепт сирників подобається тим, що вони завжди виходять гарненькими і акуратними – не розвалюються і смакують навіть холодними. Подробиці приготування читайте в статті.
Інгредієнти для сирників з манкою
Для цієї страви нам знадобиться мінімальний набір продуктів. На дві-три порції:
- Сир – 300 гр.;
- Манка – 3 ст.ложки;
- Цукор – 3 ст.ложки;
- Ванільний цукор – за бажання;
- Цукрова пудра – для посипки;
- Мука – для обвалювання;
- Олія рослинна (я використовую тільки нерафіновану) – для смаження.
Як бачите, цей рецепт сирників вимагає зовсім небагато продуктів. Як правило, манка , цукор, мука і олія завжди знайдуться на кожній кухні. А сир іноді я використовую навіть заморожений.
Але, звичайно, краще купити свіженький. Його жирність – не так вже й важлива. Можна готувати сирники з манкою на основі знежиреного магазинного сиру. Але смачніші вони, звичайно, з домашнього жирного творогу.
Манки і цукру, якщо сир дуже жирний, треба взяти більше – на сто грамів сиру по півтори столових ложки.
Рецепт приготування сирників з манкою
Сирники з манкою готуються так:
- Змішуємо сир, цукор і манку. За бажання – додаємо ванільний цукор.
- Мокрими руками (особливо, якщо сир нежирний) формуємо сирники.
- Обвалюємо кожен сирник в борошні.
- Викладаємо на розігріту сковорідку з олією.
- Обсмажуємо з двох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.
- Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Пам’ятайте, що красиво прикрашені страви смакують краще, тому не лінуйтеся прикрасити свої сирнички свіжими фруктами чи ягодами по сезону, наприклад, полуницею.
Погодьтеся, сирники — це дуже просто! Спробуйте приготувати ще Сирники з яйцями і в’яленою вишнею чи родзинками. Але рецепт з манкою, як на мене, найпростіший. Спробуйте, вам обов’язково сподобається!
Ще смачний десерт з сиру — торт без випічки. А якщо полюбляєте швидку випічку, приготуйте бананові кекси за 30 хвилин. Вони неперевершені!
Споживайте на здоров’я!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.
Сохранить
Оксана ви мене заінтригували рецептом сирників ,я на пів кіла сиру завжди додавала 1 яйце …сирники теж з манкою роблю ….на фото бачу такі вони пухкенькі …треба і собі без іічка приготувати .Дякую.