Я не любитель пряників, навіть імбирних, але цей рецепт вирішила спробувати, й він мене не розчарував. Річ у тім, що це не класичні імбирні пряники, які традиційно випікаються з медом і прянощами до різдвяних свят. І не ті пряники, смак яких я пам’ятаю з дитинства — сухі, занадто солодкі, з використанням житнього борошна. Ці — пшеничні, надзвичайно ароматні та не залишать байдужим нікого, хто любить випічку з лимоном. А це я)) Головну скрипку в цьому рецепті пряників грає лимон, в імбиру — роль другорядного плану. Ви можете додати його більше чи менше. Я раджу — менше, щоб його аромат не перебив стійку нотку цитрусових, що властива пряникам з лимоном і імбиром.
На дрібній тертушці натираємо цедру лимона і корінь імбиру. Додаємо 200 г цукру і гарно перетираємо ложкою. Далі розбиваємо в миску 2 яйця і кладемо 100 г пом’якшеного вершкового масла. Збиваємо всю масу міксером або погружним блендером.
В іншій мисці додаємо до 500 г борошна ванільний цукор, розпушувач і дрібку солі, перемішуємо і поєднуємо сипучі з яєчно-цукровою сумішшю. Замішуємо тісто на пряники та відправляємо його в холодильник на пів години. Не забуваємо покласти в поліетиленову плівку!
Діставши тісто з холодильника, трохи розминаємо його руками та ділимо на рівні 16-20 частин. Мені зручно поділити саме на 16 — на половину, потім кожну половину ще на половину і т.д. Надаємо нашим майбутнім пряникам відповідну форму — для цього крутимо кульки й трохи їх приплескуємо долонею зверху.
Кожен пряник обвалюємо в цукровій пудрі та викладаємо на деко, вистелене папером для випікання. Ставимо пряники з лимоном і імбиром в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно 30 хвилин.
Спробуйте також приготувати смачне вівсяне печиво за нашим рецептом.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.

20.02.2024
23.09.2025
25.10.2025
17.09.2024
19.10.2018
11.10.2022
25.02.2025
26.08.2021
20.10.2025