Я не любитель пряників, навіть імбирних, але цей рецепт вирішила спробувати, й він мене не розчарував. Річ у тім, що це не класичні імбирні пряники, які традиційно випікаються з медом і прянощами до різдвяних свят. І не ті пряники, смак яких я пам’ятаю з дитинства — сухі, занадто солодкі, з використанням житнього борошна. Ці — пшеничні, надзвичайно ароматні та не залишать байдужим нікого, хто любить випічку з лимоном. А це я)) Головну скрипку в цьому рецепті пряників грає лимон, в імбиру — роль другорядного плану. Ви можете додати його більше чи менше. Я раджу — менше, щоб його аромат не перебив стійку нотку цитрусових, що властива пряникам з лимоном і імбиром.
На дрібній тертушці натираємо цедру лимона і корінь імбиру. Додаємо 200 г цукру і гарно перетираємо ложкою. Далі розбиваємо в миску 2 яйця і кладемо 100 г пом’якшеного вершкового масла. Збиваємо всю масу міксером або погружним блендером.
В іншій мисці додаємо до 500 г борошна ванільний цукор, розпушувач і дрібку солі, перемішуємо і поєднуємо сипучі з яєчно-цукровою сумішшю. Замішуємо тісто на пряники та відправляємо його в холодильник на пів години. Не забуваємо покласти в поліетиленову плівку!
Діставши тісто з холодильника, трохи розминаємо його руками та ділимо на рівні 16-20 частин. Мені зручно поділити саме на 16 — на половину, потім кожну половину ще на половину і т.д. Надаємо нашим майбутнім пряникам відповідну форму — для цього крутимо кульки й трохи їх приплескуємо долонею зверху.
Кожен пряник обвалюємо в цукровій пудрі та викладаємо на деко, вистелене папером для випікання. Ставимо пряники з лимоном і імбиром в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно 30 хвилин.
Спробуйте також приготувати смачне вівсяне печиво за нашим рецептом.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.