Logo

Пряники — рецепт з лимоном і імбиром

Я не любитель пряників, навіть імбирних, але цей рецепт вирішила спробувати, й він мене не розчарував. Річ у тім, що це не класичні імбирні пряники, які традиційно випікаються з медом і прянощами до різдвяних свят. І не ті пряники, смак яких я пам’ятаю з дитинства — сухі, занадто солодкі, з використанням житнього борошна. Ці — пшеничні, надзвичайно ароматні та не залишать байдужим нікого, хто любить випічку з лимоном. А це я)) Головну скрипку в цьому рецепті пряників грає лимон, в імбиру — роль другорядного плану. Ви можете додати його більше чи менше. Я раджу — менше, щоб його аромат не перебив стійку нотку цитрусових, що властива пряникам з лимоном і імбиром.

Пряники — рецепт з лимоном і імбиром

Пряники — рецепт з лимоном і імбиром

Інгредієнти для рецепта пряників з лимоном і імбиром

  • цукор – 200 г;
  • лимон – 1 штука;
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • вершкове масло – 100 г;
  • борошно пшеничне – 500 г;
  • розпушувач – 5 г;
  • ванільний цукор – 5 г;
  • дрібка солі;
  • імбир (свіжий чи сухий) — за бажанням, більше чи менше. Я використала пів чайної ложки натертого на тертушці кореня;
  • цукрова пудра — скільки піде для обвалювання пряників.

Спосіб приготування пряників з лимоном і імбиром

На дрібній тертушці натираємо цедру лимона і корінь імбиру. Додаємо 200 г цукру і гарно перетираємо ложкою. Далі розбиваємо в миску 2 яйця і кладемо 100 г пом’якшеного вершкового масла. Збиваємо всю масу міксером або погружним блендером.

В іншій мисці додаємо до 500 г борошна ванільний цукор, розпушувач і дрібку солі, перемішуємо і поєднуємо сипучі з яєчно-цукровою сумішшю. Замішуємо тісто на пряники та відправляємо його в холодильник на пів години. Не забуваємо покласти в поліетиленову плівку!

Діставши тісто з холодильника, трохи розминаємо його руками та ділимо на рівні 16-20 частин. Мені зручно поділити саме на 16 — на половину, потім кожну половину ще на половину і т.д. Надаємо нашим майбутнім пряникам відповідну форму — для цього крутимо кульки й трохи їх приплескуємо долонею зверху.

Кожен пряник обвалюємо в цукровій пудрі та викладаємо на деко, вистелене папером для випікання. Ставимо пряники з лимоном і імбиром в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно 30 хвилин.

Аромат пряників з лимоном і імбиром - неперевершений!

Аромат пряників з лимоном і імбиром – неперевершений!

Спробуйте також приготувати смачне вівсяне печиво за нашим рецептом.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.