Сьогоднішній рецепт овочевого салату — гарна альтернатива класичному салату з огірками та томатами, який ми їмо чи не щодня. Додамо до нього два нові інгредієнти: нут та сир Фета, приправимо салат простим соусом, і вийде дуже смачна страва, яка сподобається багатьом. Крім нового смаку, такий варіант овочевого салату здивує вас своєю поживністю. Додайте скибочку корисного хліба, і це буде ідеальна трапеза. Якщо ви оберете консервований нут, як я, то на приготування повноцінної вечері вам знадобиться не більше 20 хвилин, і нічого не потрібно відварювати! Консервований нут можна купити в багатьох супермаркетах, він стане смачним доповненням до багатьох ваших страв. Спробуйте!
Овочевий салат із нутом та сиром Фета
Промиваємо консервований нут або ж відварюємо сирий. Особисто для мене саме консервований варіант — знахідка, адже відварювати нут досить довго, а у такому вигляді його дуже зручно використовувати у стравах. Нут містить багато корисного, наприклад, необхідний білок. Нут часто рекомендують додавати до здорового раціону, але саме необхідність замочування та відварювання мене зупиняла.
Нарізаємо овочі і зелень — томати, огірки, базилік та зелену цибулю. Зелень можна взяти іншу, але бажано ароматну, а до овочів можна додати солодкий перець.
У мисці змішуємо овочі, зелень та нут. Робимо простий соус: поєднуємо оливкову олію, лимонний сік, мелений чорний перець та сіль. Солі я додаю зовсім трошки, адже ми будемо додавати фету, її соленого смаку зазвичай достатньо.
Додаємо фету – часто я її навіть не ріжу, а кладу великий шматок у миску та розминаю виделкою. Додаємо соус до овочів і перемішуємо.
Овочевий салат із нутом та сиром Фета готовий, подаємо зі скибочкою хліба.
Смачного!
ЗЕЛЕНА САДИБА.