Мариновані мідії я робила за кількома рецептами, поки остаточно не зупинилася на цьому, бо найбільше мені смакують мариновані мідії з часником і соєвим соусом. Готується ця закуска лічені хвилини, може зберігатися кілька діб в холодильнику, є чудовою складовою для багатьох салатів. Звичайно, можна купити мариновані мідії в магазині, але, якщо ви їх замаринуєте в домашніх умовах, вони будуть не менш смачні, але у два рази дешевші точно. А, може, і в три)))
Інгредієнти для маринованих мідій
На 0,5 кг заморожених мідій для маринаду треба взяти 300 мл води і:
- 2 ч.л цукру;
- 1 ч.л солі;
- 1.5 ст.л оцту 9%;
- 3 ст.л соєвого соусу;
- 2 ст.л олії без запаху;
- 10 горошин чорного перцю;
- 2 зубчики часнику;
- сік половини лимона (можна також використати трохи цедри — чайної ложки перетертої досить);
- зелень кропу для подачі (не обов’язково).
Мідії мариновані — рецепт приготування
Заморожені мідії, які ми зазвичай купуємо в рибних магазинах, напівфабрикат — тобто майже готові до вживання, бо вже попередньо відварені. Нам залишається їх тільки правильно розморозити — ні в якому разі не в мікрохвильовці! Достатньо просто залити їх водою кімнатної температури, дати постояти кілька хвилин і залити новою водою — за десять хвилин вони будуть повністю розморожені.
А тим часом в каструльку викладаємо цукор, сіль, оцет (пробувала робити з яблучним 6%, прийшла до висновку, що міцніший оцет для цього маринаду кращий), вливаємо соєвий соус і олію. Додаємо чорний перець горошком і наші вже розморожені мідії. Заливаємо все окропом. Перемішуємо і ставимо на плиту. Мідії треба довести до кипіння і проварити максимум 40 секунд.
Знімаємо мідії з вогню, додаємо до них подрібнений часник, сік лимона і цедру. Гарно перемішуємо. Наші мідії мають постояти в маринаді 3-4 години.
Зливаємо маринад, перекладаємо мідії в тарілку і додаємо кріп. Проста і корисна закуска готова.
Приготуйте також:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.