Капустяні оладки, рецептом яких поділюся в цій публікації, готуються швидко з продуктів, що завжди знайдуться в холодильнику, і внесуть приємне різноманіття в меню кожної родини. Принаймні, мій восьмирічний син каже, що ці оладки з капусти — майже, як деруни, але смачніші, бо ніжніші. Він називає їх вершковими оладками. І вони дійсно мають яскравий вершковий смак, хоча готуються не на вершках, а на сметані.
Інгредієнти для капустяних оладок
- 300 г свіжої капусти, можна — молодої, але не обов’язково;
- 1 куряче яйце;
- 100 мл сметани 15-20% жирності;
- 3 ст.л борошна;
- 1 ч.л крохмалю (кукурудзяного чи картопляного);
- сіль, чорний перець — до смаку та улюблені спеції. Дуже раджу використати паприку копчену і трохи куркуми (для кольору). Я ще додаю до згаданих спецій сушений часник;
- рослинна олія для смаження.
Капустяні оладки — рецепт приготування
Капусту нарізаємо на невеликі шматки, щоб легше було подрібнити блендером. Додаємо яйце і сметану, перебиваємо блендером до стану пюре. Потім в цю масу додаємо борошно, крохмаль і всі спеції, гарно перемішуємо і можемо смажити.
Капустяна маса повинна бути нерідкою по консистенції, але і не занадто густою («забитою»). Для першого разу спробуйте підсмажити одну оладку, якщо вона рватиметься при перевертанні, додайте в тісто ще трохи борошна.
В розігрітій сковорідці на олії підсмажуємо капустяні оладки до готовності з двох боків. Зі сковорідки бажано зняти оладки на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб вона увібрала зайвий жир.
Подаємо до столу капустяні оладки з улюбленим соусом чи сметаною. Але вони такі ніжні, що, як на мене, ніякий соус до них і не потрібен.
Що ще приготувати з капусти? Рекомендую:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.