Голубці з мангольда — простіші і смачніші, ніж з капустою

Голубці з мангольда

Цього року я вперше вирощую мангольд, але вже точно ніколи не зможу від нього відмовитися. Про його переваги як продукту варто написати окремо статтю. В цій публікації розкажу, як робити голубці з мангольда. Його листя в рецепті голубців на моїй кухні цього літа повністю витіснили традиційну капусту. З мангольдом легше працювати — не потрібно пропарювати листки і навіть не обов’язково обрізати на них потовщення від ніжки. Крім того, мангольд готується швидше за капусту, голубці гарантовано виходять з тонесенькою «шкіркою», вона просто не може бути гумовою чи твердою, як іноді це буває з капустою. Якщо у вас є свій улюблений рецепт голубців, просто наступного разу зробіть їх з мангольдом. В цій статті поділюся своїм рецептом голубців з мангольдом.

Голубці з мангольдом

Читайте про користь і вирощування мангольда в нашій статті за посиланням.

Інгредієнти для голубців з мангольдом

  • листя мангольда;
  • 200 мл рису;
  • 400 г фаршу (у мене — курячий);
  • 1 середня цибулина;
  • пару ложок олії для смаження цибулі і моркви;
  • 1 середня морквина;
  • приблизно 70 г томатної пасти;
  • 100 мл сметани;
  • сіль, перець, спеції — на смак.

Голубці з мангольда — рецепт приготування

Попередньо нам треба відварити рис. Кладемо крупу в холодну воду в пропорції 1 до 2 (де 2 – вода), доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні до готовності.

Поки вариться рис, підсмажимо на олії дрібно нарізану цибулину.

Змішуємо в одній місткості відварений рис (почекайте, поки трохи вихолоне), смажену цибульку і фарш. Солимо, додаємо спеції і, якщо використовуєте курячий фарш, додайте приблизно 100 мл води і олії, щоб голубці з мангольда не були сухими. Гарно все перемішайте.

Начинка для голубців готова. Тепер займемося листям мангольда. Його треба просто вимити і в занадто великих листках відрізати потовщення від ніжки з краю. Але якщо обрати молоде (менше) листя, то цієї процедури можна себе позбавити.

Тепер загортаємо начинку в листок мангольда, аналогічно, як ви її загортаєте в капусту, і викладаємо в каструлю, дно якої вистелили мангольдом. Я готувала свої голубці в мультиварці, але ви можете зробити це і в каструлі.

Читайте також статтю про інше використання мангольда на кухні. Він може замінити не тільки капусту, а й шпинат, і салат.

Коли всі голубці сформовані, лишіть їх почекати в каструлі, поки ви підсмажите на олії моркву, натерту на крупну тертушку, з томатною пастою. В кінці додайте приблизно 100 мл сметани і стільки ж води. Посоліть цю підливу і вилийте на «голову» голубцям. Ставте тушкуватися на малому вогні приблизно на тридцять хвилин.

Подавайте голубці з мангольду зі сметанкою і свіжим хлібчиком.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version