Бананові кекси — зі сливами і без них

Бананові кекси — з сливами і без них

Бананові кекси, рецептом яких поділюся в цій публікації, смачні й самі по собі — без будь-яких доповнень. Але прикрашені сливами вони мені подобаються найбільше. Кисло-солодкий смак слив ідеально підкреслює солодкість і ніжність кексів з бананів і при цьому випічка зі сливами виглядає завжди дуже вишукано. Замість слив можна використати малину, вишню, виноград, шматочки персику чи інших фруктів, ягід. А можна просто спекти бананові кекси без нічого, притрусити через ситечко цукровою пудрою і матимете готову домашню випічку до чаю буквально за пів години. До речі, я завжди частину кексів прикрашаю фруктами чи ягодами, а частину — ні, щоб задовольнити смаки всіх членів родини.

Бананові кекси — зі сливами і без них

Інгредієнти для бананових кексів

  • банани – 2 штуки (бажано, перезрілих, але необов’язково);
  • цукор – 80 г;
  • пшеничне борошно – 200 г;
  • олія – 120 мл;
  • кориця – 1 ч.ложка;
  • ванільний цукор – 1 ч.ложка;
  • розпушувач для тіста – 1 ч.ложка;
  • кілька слив чи інших фруктів, ягід для прикраси;
  • цукрова пудра — для прикраси.

Бананові кекси — рецепт приготування

Тісто для бананових кексів готується лічені хвилини. Розминаємо виделкою в пюре 2 банани. Додаємо до них 80 г цукру і 120 мл олії. Ретельно перемішуємо. Зверху всипаємо 200 г борошна, на нього — корицю, розпушувач для тіста і ванільний цукор (всього по чайній ложці). Замішуємо тісто ложкою. Воно виходить досить густим.

Формочки на бананові кекси змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Зайве — струшуємо. Виходить так звана «французька сорочка», яка дозволяє спекти кекси й без зусиль дістати їх з форми.

Викладаємо тісто в формочки, приблизно на половину їх глибини, мокрими руками поправляємо верх і «садимо» ягідку чи шматочок фрукта. Випікаємо бананові кекси в духовій шафі, розігрітій попередньо до 180 градусів, приблизно 20 хвилин.

Спробуйте також приготувати бананові кекси на кефірі з медом.

Кекси за цим рецептом абсолютно пісні, тому малокалорійні. При цьому зберігають м’якість і на наступний день.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version