Пасхальне печиво — простий рецепт на сирному тісті

Пасхальне печиво і крашанки

В моєму дитинстві на Великдень мама пекла тільки паски. Пасхальне печиво ні в нашій родині, ні навіть в регіоні як традиційна випічка не використовувалося. Хоча Україна велика і, можливо, для частини українців пасхальне печиво — такий же святковий атрибут, як для мене пасочки. Водночас на Заході господині, крім усього іншого, дуже полюбляють пекти на Пасху печиво у формі зайчиків. Як відомо, саме зайчик є одним із символів Великодня за католицьким обрядом. На Великдень цього року у мене будуть і пасочки, і святкове печиво у формі зайчиків. Вже й не пам’ятаю, звідки в мене взялася формочка-зайчик, сьогодні вона мені нарешті прислужилася.

Пасхальне печиво — простий рецепт на сирному тісті

Інгредієнти для пасхального печива

Варіантів тіста для пасхального печива може бути безліч. Власне, будь-яке печиво, спечене напередодні Великодня, можна вважати пасхальним. А чому б ні? Головне, щоб воно приносило радість і задоволення не тільки від процесу споживання, а й від його створення.

Дивіться 10 простих рецептів домашнього печива в нашій статті.

У мене, як і у більшості господинь, часу перед Великоднем катастрофічно не вистачає, тому я обрала рецепт пасхального печива на сирному тісті, як один з найпростіших. При цьому печенюшки завжди виходять красивими й гарно смакують ще кілька днів після випікання. Особливо якщо їх покласти на зберігання в жерстяну чи картонну коробку.

  • кисломолочний сир — 400 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • пшеничне борошно — 300 г;
  • цукор — 100 г;
  • пів чайної ложки солі;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • ванілін чи ванільний цукор.

Пасхальне печиво — рецепт приготування

Люблю цей рецепт сирного тіста для солодкої випічки за простоту приготування і часто використовую його для випікання рогаликів з шоколадом. Отже, щоб зробити тісто на пасхальне печиво, попередньо дістаємо масло і сир з холодильника. вони мають бути кімнатної температури. Перетираємо масло з сиром виделкою чи ложкою. Додаємо до них всі сухі інгредієнти і замішуємо тісто. Воно має бути м’яким і еластичним. Все. Цей процес забере у вас не більше 5 хвилин.

Потім розкатуємо тісто каталкою до товщини приблизно 0,4-0,5 см і формочкою вирізаємо печиво. Викладаємо на деко, вистелене папером для випікання, ставимо в розігріту попередньо духовку до 180 градусів.

Пасхальне печиво у формі зайчиків випікається приблизно 20 хвилин. Прикрасити його можна по-різному. В мене сьогодні за браком часу найпростіший варіант — посипала його цукровою пудрою.

Готове, але ще не прикрашене печиво

Можна прикрасити зайченят глазур’ю, яку приготували для прикрашання пасочок, можна залити розтопленим шоколадом…

Натхнення вам!

Смачної паски і ПЕРЕМОГИ!

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version