Шніцель зі свинини

Шніцель зі свинини

Соковитий шніцель зі свинини з гарніром з мексиканської суміші заморожених овочів — швидка вечеря для зайнятої людини або смачний обід в недільний день. На приготування шніцеля піде менше пів години, їжа вийде поживною, можна смачно та швидко нагодувати родину. Особливих секретів у приготуванні шніцеля немає, проте добротна сковорідка з антипригарним покриттям та товстим дном зайвою не буде. Також знадобиться відбивний молоток, щоб відбити м’ясо, якщо такого немає, то потрібно шукати важкий металевий предмет, який його замінить.

Шніцель зі свинини

Свинину краще взяти з тонким жировим прошарком, шніцель з такого м’яса вийде соковитим.

Оскільки свинина в паніровці — їжа жирна та калорійна, то овочі для гарніру раджу приготувати на пару.

  • Час приготування: 20 хвилин
  • Кількість порцій: 3-4

Інгредієнти для шніцеля зі свинини

  • 600 свинини;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 столові ложки пшеничного борошна;
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів;
  • 30 мл рослинної олії без запаху;
  • 20 г вершкового масла;
  • чорний перець, сіль;
  • мексиканська суміш овочів — на гарнір.

Шніцель зі свинини — рецепт приготування

Свинячу вирізку з тонкими прошарками сала нарізаємо впоперек волокон скибочками завтовшки приблизно 1.5-2 сантиметра. М’ясо обсушуємо паперовим рушником, для відбивних воно не повинно бути вологим.

Свинячу вирізку нарізаємо та обсушуємо

На дошку кладемо шматки свинини, накриваємо харчовою плівкою. Відбиваємо молотком спочатку з одного, потім з іншого боку. Чим тонше відбите м’ясо, тим швидше підсмажаться шніцелі.

Кольоровий перець розтираємо в ступі, натираємо відбивні перцем та сіллю з двох сторін.

Далі посипаємо м’ясо пшеничним борошном. Можна насипати борошно в тарілку, можна припудрити шніцель зі свинини прямо на дошці.

Відбиваємо шматки свинини

Отже, перший шар панірування — пшеничне борошно або крохмаль. Тонкий шар борошна як би запечатує м’ясо, надлишки борошна потрібно струсити.

У тарілку розбиваємо курячі яйця, змішуємо яєчний білок та жовток виделкою, щоб вийшла однорідна суміш.

Паніровані в борошні шніцелі занурюємо в яйце.

В іншу тарілку насипаємо панірувальні сухарі, кладемо шніцелі в сухарі, акуратно паніруємо, щоб не залишалося неохоплених паніруванням місць.

Паніруємо м’ясо

У сковороду наливаємо олію, додаємо вершкове масло, нагріваємо, поки масло не почне пінитися.

У розігріте масло кладемо шніцелі зі свинини, смажимо 4-5 хвилин з одного боку.

Запам’ятайте! Відбивні та шніцелі потрібно готувати на сильному вогні.

В процесі смаження шматки не потрібно чіпати — піднімати, завчасно перевертати, притискати лопаткою. Просто наберіться терпіння, і чекайте поки м’ясо прожариться, зазначеного часу вистачить на те, щоб з’явилася золотава скоринка на паніровці.

Смажимо шніцелі 4-5 хвилин з одного боку

Перевертаємо та смажимо до золотистої скоринки з іншого боку.

Знімаємо м’ясо зі сковороди, кладемо на тарілку, даємо відпочити кілька хвилин, так би мовити, «розслабитися».

Мексиканську суміш для гарніру відварюємо у киплячій солоній воді кілька хвилин, відкидаємо на друшляк або готуємо овочі на пару.

Перевертаємо шніцелі та смажимо до золотистої скоринки з іншого боку. Готово!

Відразу подаємо соковитий шніцель зі свинини з гарніром на стіл, таку страву їдять гарячою. До шніцелю підійде гірчиця, хрін або домашній кетчуп. Смачного!

Спробуйте також приготувати свинину за рецептом «В’ялена свинна вирізка в домашніх умовах, або полядвиця»

Олена Цинкевич,

Ботанічка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version