Вже кілька років підряд помідори на зиму закриваю тільки за цим рецептом. Полюбила його, бо такі консервовані помідори у власному соку завжди виходять смачними, в міру гострими, а ще – в цій консервації на зиму зовсім нема оцту. Крім того, ціную цей рецепт консервованих помідорів за “2 в 1” – смачні помідори та томатний сік.
Продукти для консервації помідор у власному соку
Для приготування 7-8 літрових баночок маринованих помідорів за цим рецептом нам знадобиться:
- 5 кг помідорів для томатного соку;
- 3 кг помідорів для консервування;
- 0,5 кг болгарського перцю;
- 4 ст.ложки солі;
- 8 ст.ложок цукру;
- Часник (приблизно склянка очищеного);
- Сухий кріп;
- Чорний перець горошком.
Якщо ви вирощуєте помідори самі, то для приготування соку можете взяти самі негарні (їх все одно перемеле м’ясорубка). Цього року з вирощуванням помідорів у мене не склалося, то ж я купила окремо на сік – дешевші, а на консервацію – вибрала всі рівненькі і красиві.
Важливо! В залежності від того, наскільки рідким вийде томатний сік, у вас буде більше, або менше готової продукції. То ж якщо соку більше, просто приготуйте ще одну баночку з помідорами для консервації. Або закрийте томатний сік без помідорів.
Розмір помідор для консервування має значення. Ідеально — невеликі помідори-сливочки. Їх багато ляже в банку.
Консервовані помідори — рецепт приготування
- Спочатку готуємо томатний сік. Миємо, видаляємо плодоніжки і розрізаємо на частини, щоб зручніше перемолоти їх на м’ясорубці.
- В попередньо помиті і простерилізовані літрові банки викладаємо по два зубчика часнику, по 3-4 горошини перцю, і сухий кріп (можна ложку насіння).
- Миємо красиві помідори для маринування. Викладаємо їх у підготовлені банки.
- Ставимо томатний сік на плиту, додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння.
- Чистимо перець і часник і перемелюємо на м’ясорубці.
- Коли томатний сік закипить додаємо до нього змелений перець з часником. Кип’ятимо 5 хвилин на невеликому вогні.
- Заливаємо наші майбутні консервовані томати соком. Накриваємо банки попередньо стерилізованими кришками і стерилізуємо 15 хвилин.
- Закриваємо помідори у власному соку звичайними кришками для консервації.
Ось і вся премудрість. Цього року я зробила одразу дві порції. На всю зиму томатів не вистачить, але ще заготую аджику з хроном.
Важливо! Зберігати такі мариновані помідори, як і всю консервацію без оцту, треба в прохолодному місці.
Смакуйте на здоров’я!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.
Сохранить
Сохранить