Ікра з солодкого перцю без стерилізації

Ну ось і підходить до закінчення сезон овочів та фруктів в наших садах і городах. Я зібрала останній солодкий перець і, за традицією, зроблю з нього ікру. Для її приготування знадобиться тільки перець, сіль і олія. Так, ось такий невеликий набір продуктів, а результат вийде чудовий! Така ікра – смачний і ароматний інгредієнт для приготування перших і других страв. А ще в процесі її створення ми окремо використаємо сік солодкого перцю для заморозки. І отримаємо ще один продукт на зиму з неповторним ароматом. Заморожений сік солодкого перцю можна використовувати для приготування різних страв.

Ікра з солодкого перцю без стерилізації

Ікра з солодкого перцю без стерилізації

Інгредієнти для ікри з перцю

  • Перець — 2 кг;
  • Сіль — 1 ст. ложка;
  • Рослинна олія — 100 мл.

Спосіб приготування ікри з перцю

Треба сказати, що перець краще брати червоного кольору, а ось розмір його абсолютно не має значення. Головне, щоб перець був дуже стиглим, соковитим. Отже, приступимо.

Перець миємо, очищаємо від насіння, обсушуємо. Тепер нам треба подрібнити його. Можна просто порізати його на маленькі шматочки, але я люблю пропустити його через м’ясорубку. Пізніше ви зрозумієте, чому.

Якщо брати перець тільки червоного кольору, то кінцевий продукт буде мати яскравий насичений колір. Але у мене дозрів перець різних кольорів, тому вийшов ось такий мікс.

Подрібнюємо перець

Подрібнюємо перець

Оскільки перець дуже соковитий, то при такому способі подрібнення виділилося багато соку. А ось для того, щоб не випаровувати зайву рідину при приготуванні, ми просто помістимо на деякий час наш перець на сито. Сік, який при цьому відокремиться, ми теж використаємо.

Отже, наша маса стала більш сухою, а значить, нам знадобиться менше часу для приготування ікри.

Поміщаємо на деякий час перець на сито та зберігаємо сік

Поміщаємо на деякий час перець на сито та зберігаємо сік

У каструлі з товстим дном розігріваємо олію без запаху та додаємо нашу масу. Будемо уварювати ікру з солодкого перцю на маленькому вогні до загущення. Не забуваємо періодично помішувати. В процесі додаємо сіль.

А, поки ікра вариться, можна зайнятися соком перцю. Достатньо розлити його в контейнери для заморозки та помістити в морозилку.

Після того, як сік заморозиться, можна перекласти його в зіп-пакети.

Розливаємо сік перцю в контейнери для заморозки та відправляємо в морозилку

Розливаємо сік перцю в контейнери для заморозки та відправляємо в морозилку

Приблизно через годину наша ікра з солодкого перцю буде готова. Розкладаємо її по стерильних баночках та закриваємо кришками. Укутуємо консервацію до повного охолодження.

Розкладаємо ікру з перцю по стерилізованих банках та закриваємо

Розкладаємо ікру з перцю по стерилізованих банках та закриваємо

Використовувати ікру та заморожений сік можна для приготування перших і других страв. Це один, а вірніше два способи збереження неповторного запаху свіжого перцю.

Зберігати баночки з ікрою з болгарського перцю треба в холодильнику або прохолодному погребі.

Спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Дивіться також наш рецепт «Кабачкова ікра, запечена в рукаві — рецепт для ледачих»

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.