Запіканка з молодої капусти в мультиварці на кожен день

Мабуть, серед моїх рецептів не знайдеться більш підходящого для експериментів, як рецепт цієї запіканки з капусти в мультиварці. По-перше, її можна спекти і в звичайній духовці, вийде не гірше. По-друге, капуста може бути молода, стара, або навіть квашена. По-третє, можна обійтися і зовсім без капусти, а придумати начинку з того, що є в холодильнику. Дуже смачно виходить така запіканка з сиром і шампіньйонами, наприклад. А ще мені сподобався варіант з рибною концервою в маслі в поєднанні з яйцями та зеленою цибулею. Ви можете спробувати зробити її з тих продуктів, які вам до вподоби. Як основу, в цій публікації я пропоную рецепт запіканки з молодої капусти.

Запіканка з капусти в мультиварці на кожен день

Запіканка з капусти в мультиварці на кожен день

Інгредієнти для запіканки з капусти в мультиварці

Для тіста:

  • Яйця – 3 штуки;
  • Мука – 3 ст. ложки з верхом;
  • Сметана – 5 ст. ложок (жирність 20 %);
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. ложки;
  • Крохмал – 1 ч. ложка;
  • Дрібка солі.

Для начинки:

  • Капуста молода – приблизно 300 грамів;
  • Цибуля – 1 невелика;
  • Морква – 1 невелика;
  • Рослинна олія – приблизно 2-3 ст. ложки;
  • Кріп;
  • Сіль, чорний перець, пряні трави – за смаком.

Спосіб приготування запіканки з капусти в мультиварці

Спочатку готуємо начинку. Дрібно кришимо цибулю, обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору. Потім додаємо до цибулі моркву. Смажимо овочі до м’якості.

Смажимо цибулю і моркву до м'якості

Смажимо цибулю і моркву до м’якості

Поки смажиться цибуля з морквою, шинкуємо ножем чи на шинковці капусту. Якщо захочете приготувати запіканку зі старої чи квашеної капусти, то попередньо її треба трохи (хвилин 15) протушити. Справа в тому, що випікається ця страва 25 хвилин, і  коли капуста тверда, за цей час вона не стане достатньо м’якою.

Рецепт дуже смачної квашеної капусти читайте на наших сторінках.

Шинкуємо капусту

Шинкуємо капусту

Змішуємо капусту і підсмажені овочі, солимо начинку, додаємо укроп, перець, пряні трави.

Змішуємо капусту і підсмажені овочі

Змішуємо капусту і підсмажені овочі

Готуємо тісто. Власне, це не стільки тісто, як основа до звичайного омлету, бо муки там зовсім небагато.

Розбиваємо яйця і змішуємо їх зі сметаною.

Змішуємо яйця зі сметаною

Змішуємо яйця зі сметаною

В муку всипаємо розпушувач і крохмал, перемішуємо і додаємо все до яєць зі сметаною. Гарно розмішуємо масу, щоб мука не утворила грудочок.

Всипаємо муку з розпушувачем і крохмалом в яєчну масу

Всипаємо муку з розпушувачем і крохмалом в яєчну масу

Тісто має вийти негустим, приблизно, як на млинці. З’єднуємо тісто і начинку. Можна спочатку викласти в змащену олією форму чи чашу мультиварки начинку, а потім вилити на неї тісто. Але мені більше подобається одразу все перемішати.

Поєднуємо начинку з тістом

Поєднуємо начинку з тістом

Змащуємо олією чашу мультиварки і викладаємо в неї нашу майбутню запіканку з капусти.

Включаємо мультиварку на режим «Випічка» на 20 хвилин.

Випікаємо запіканку в мультиварці 20 хвилин з одного боку

Випікаємо запіканку в мультиварці 20 хвилин з одного боку

Детально про режими мультиварки читайте в нашому матеріалі.

Якщо випікаєте запіканку з капусти в духовці, то ставте температуру 180 °С і випікайте її 25 хвилин. При випіканні в мультиварці запіканку через 20 хвилин треба буде перевернути і поставити на підсмаження другої сторони ще хвилин на 5-10.

Перевертаємо запіканку

Перевертаємо запіканку

Дістаємо запіканку з капусти з мультиварки і подаємо до столу. Чекаємо, коли трохи схолоне, і нарізаємо порціями. Вона гарно смакує і теплою, і холодною. Але, як правило, до стану холодної вона у нас не доживає 🙂

Запіканка з капусти в мультиварці на кожен день готова!

Запіканка з капусти в мультиварці на кожен день готова!

Така запіканка гарно смакуватиме і на сніданок, і як легкий перекус. Хай вам буде смачно!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *