Яблучний пиріг «Бабине літо»

Бабине літо в розпалі: на вулиці сонячно та тепло. У нас ще є можливість випити чашечку чаю або кави на свіжому повітрі та провести останні теплі дні з користю. В осінньому саду приємно і працювати, і відпочивати. Під час чаювання не зайвим буде пригоститися яблучним пирогом «Бабине літо». Смачний і простий в приготуванні він обов’язково сподобається поціновувачам домашної випічки з яблуками.

Яблучний пиріг «Бабине літо»

Яблучний пиріг «Бабине літо»

Інгредієнти для яблучного пирога «Бабине літо»

  • Молоко – 80 мл;
  • Вершкове масло – 100 грамів;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 180-200 грамів (я люблю, коли дуже солодко);
  • Яйця – 2 шт;
  • Яблука – 4-5 шт;
  • Мелений імбир – 1 ч. ложка;
  • Кориця – 1 ч. ложка;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування яблучного пирога «Бабине літо»

Починаємо приготування яблучного пирога «Бабине літо», в першу чергу, з підготовки форми для випічки: необхідно вистелити дно папером для випічки та трохи змастити маслом. Можна використовувати й силіконові форми. Форма може бути різною по конфігурації.

Потім збиваємо яйця з цукром до пишної піни.

Збиваємо яйця з цукром до пишної піни

Збиваємо яйця з цукром до пишної піни

Молоко разом з вершковим маслом (беремо для цього 80 грамів) доводимо до кипіння. Не припиняючи збивати яйця, додаємо до них гаряче молоко з маслом. Попередньо просіяне борошно, до якого додали розпушувач, імбир і корицю, поступово вводимо в отриману рідину. Тісто в результаті повинно вийти, як на густі оладки.

Тісто по консистенції має вийти, як на густі оладки

Тісто по консистенції має вийти, як на густі оладки

Яблука миємо, видаляємо серединку та нарізаємо на тонкі часточки. Я роблю це за допомогою яблукорізки, як на фото.

Нарізаємо яблука на тонкі часточки за допомогою яблукорізки

Нарізаємо яблука на тонкі часточки

Яблука треба добре скропити лимонним соком, щоб не потемніли за час підготовки пирога. Тісто для пирога з яблук виливаємо в форму та укладаємо в нього фрукти тісно один до одного.

Тісто виливаємо в форму та укладаємо яблука

Тісто виливаємо в форму та укладаємо яблука

Відправляємо в попередньо розігріту духовку до температури 180 градусів на 45 хвилин. Після цього дістаємо наш пиріг «Бабине літо» і змащуємо розтопленим вершковим маслом (приблизно 20 грамів) для золотавої скоринки. Потім посипаємо цукром і відправляємо пиріг в духовку ще на 15 хвилин. Як завжди, перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Час випікання може бути дещо більшим чи меншим, в залежності від особливостей духовки.

Можна цукор і не додавати на цьому етапі, а після охолодження просто посипати яблучний пиріг цукровою пудрою.

Яблучний пиріг до чаю або кави готовий!

Яблучний пиріг до чаю або кави готовий!

Гарного вам чаювання! Насолоджуйтеся смаком домашньої випічки і останніми в цьому році по-літньому теплими днями бабиного літа!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *