Віденський пиріг з вишнею

Зацвіла вишня і нагадала мені, що в морозилці ще достатньо ягід і треба встигнути використати їх до появи свіжих. Хоча для віденського пирога абсолютно не має значення – використовуєте ви свіжі чи заморожені ягоди. Насправді для цього пирога можна використовувати не тільки вишню, а й інші ягоди. Але, мені здається, ягоди мають бути все ж таки кисло-солодкі. Тому сьогодні зробила такий мікс: 300 грамів вишні та 100 грамів чорної смородини.

Віденський пиріг з вишнею

Віденський пиріг з вишнею

Інгредієнти для віденського пирога з вишнею

  • Вершкове масло 82 % — 180 г;
  • Борошно — 200 г;
  • Цукор — 180-200 г;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Вишня — 400 г (або інші ягоди на ваш вибір).

Інгредієнти для віденського пирога з вишнею

Інгредієнти для віденського пирога з вишнею

Такий ефектний пиріг просто вимагає гарного сервірування. Посуд для цього ви зможете знайти у нашому матеріалі «Гарний посуд — 20 українських майстрів, на яких слід звернути увагу».

Спосіб приготування віденського пирога з вишнею

Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром. Якщо є бажання додати ванільний цукор, то додайте його зараз. Після цього по одному додаємо яйця, продовжуючи збивати.

Далі додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Ретельно перемішуємо.

Ось таке вийшло тісто, як густа сметана.

Замішуємо тісто, по консистенції як густа сметана

Замішуємо тісто по консистенції, як густа сметана

Дно роз‘ємної форми застеляємо пергаментним папером, змащуємо бортики маслом. Перекладаємо тісто у форму. Зверху викладаємо ягоди. Якщо використовуєте заморожені ягоди, то розморожувати їх попередньо не потрібно.

Перекладаємо тісто у форму та викладаємо ягоди

Перекладаємо тісто у форму та викладаємо ягоди

Духовку попередньо нагріваємо, ставимо форму в духовку при температурі 180 градусів та випікаємо близько 30-40 хвилин, до сухої скіпки. Час буде залежати від можливостей вашої духовки.

Після охолодження пирога прикрашаємо його цукровою пудрою. Відносно цукру часто виникають питання. У цьому пирозі така кількість цукру дуже добре гармонує з кислинкою фруктів. Якщо будете використовувати більш солодкі фрукти, то кількість цукру можна зменшити.

Випікаємо пиріг. Після охолодження прикрашаємо його цукровою пудрою

Випікаємо пиріг. Після охолодження прикрашаємо його цукровою пудрою

Віденський пиріг з вишнею готовий. Смачного чаювання!

Віденський пиріг з вишнею готовий

Віденський пиріг з вишнею готовий

Для затишних чаювань спробуйте також рецепт «Пиріг зі сливами і меренгою».

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *