Віденське ванільне печиво — аромат Різдва

Віденське ванільне печиво Vanillekipferl – традиційна австрійська різдвяна випічка. Так само, як і англійський різдвяний торт чи німецький різдвяний штоллен, печиво Vanillekipferl може зберігатися достатньо довго в щільно закритій коробці, перекладене пергаментом. То ж його також можна приготувати заздалегідь. Але, на відміну від згаданої традиційної європейської випічки, віденське ванільне печиво у вигляді півмісяців мені найкраще смакує свіжим. Мигдальний горіх і ваніль… Ніжне, розсипчасте… Аромат Різдва по всьому дому… Спробуйте і ви приготувати до свята це святкове печиво. Готується воно надзвичайно просто, і обов’язково сподобається і вам, і вашим гостям.

Віденське ванільне печиво

Віденське ванільне печиво

Інгредієнти для віденського ванільного печива

  • 150 грамів вершкового масла;
  • 210 грамів борошна;
  • 80 грамів цукрової пудри;
  • 80 грамів меленого мигдалю;
  • 1 яйце.

 Для прикраси:

  • 80 грамів цукрової пудри;
  • 3 ст. ложки ванільного цукру.

Інгредієнти для віденського ванільного печива

Інгредієнти для віденського ванільного печива

Спосіб приготування віденського ванільного печива

Просіваємо борошно у велику миску. Холодне масло ріжемо дрібними шматочками і додаємо до борошна.

Туди ж відправляємо і цукрову пудру, мелені мигдальні горіхи. Я люблю використовувати мигдальні пелюстки. З ними печиво виходить ніжнішим.

Відправляємо у миску і яйце. Ось тепер руки занурюємо в холодну воду та швидко замішуємо тісто.

Замішуємо тісто

Замішуємо тісто

Відправляємо його в холодильник, як мінімум, на годину.

Після цього дістаємо та скатуємо ковбаски товщиною в палець. Нарізаємо їх на шматочки довжиною 5-8 см і формуємо з них півмісяці.

Розкладаємо їх на пергаменті та випікаємо у попередньо нагрітій духовці при температурі 160 °C до ледь золотистого кольору.

Розкладаємо півмісяці на пергаменті та випікаємо до ледь золотистого кольору

Розкладаємо півмісяці на пергаменті та випікаємо до ледь золотистого кольору

Поки вони ще гарячі обвалюємо їх в суміші цукрової пудри і ванілі.

Обвалюємо печиво в суміші цукрової пудри і ванілі

Обвалюємо печиво в суміші цукрової пудри і ванілі

Зберігаємо віденське ванільне печиво у щільно закритій коробці.

Віденське ванільне печиво готове! Зберігаємо його у щільно закритій коробці

Віденське ванільне печиво готове! Зберігаємо його у щільно закритій коробці

Можна додатково додавати при обвалюванні у пудру мигдальні пелюстки. Тоді смак мигдалю посилиться ще більше.

Смачного вам Різдва!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *