Суп-пюре зі шпинату і стрілками часнику

Я не раз намагалася приготувати суп-пюре зі шпинату. Випробувала кілька рецептів і розчарувалася. Ну, щось таке… Зелений борщ кращий 🙂 Але якось шукала страви, які можна приготувати зі стрілками часнику і натрапила на рецепт супу-пюре зі шпинатом і ними. Шпинату у мене цього року – «просто завалісь», то ж вирішила спробувати приготувати з нього суп ще раз, використавши разом і стрілки часнику (я їх, до речі, завжди заморожую, а тоді вже додаю в ті чи інші страви). І суп-пюре зі шпинатом і стрілками часнику, рецептом якого я зараз поділюся – це щось! Це просто вибух смаку – насиченого і ніжного одночасно. До того ж, він дуже поживний, особливо, якщо подати його до столу з сухарями і грибами. Про користь я, взагалі, мовчу – ви про це і самі знаєте.

Суп-пюре зі шпинатом і стрілками часнику

Суп-пюре зі шпинатом і стрілками часнику

Інгредієнти для супу-пюре зі шпинату і стрілками часнику

Для мене було одкровенням, що суп можна зварити без картоплі. Ви знали? Я якось не уявляла і двічі перечитала рецепт, щоб переконатися, що в цій першій страві немає картоплі. Її нема. І, мабуть, саме тому суп-пюре зі шпинатом за цим рецептом такий смачний, бо я пробувала рецепти подібних супів з картоплею, це зовсім не те.

Отже, продукти, які потрібні, щоб приготувати суп-пюре зі шпинатом і стрілками часнику:

  • Шпинат – 150 грамів;
  • Стрілки часнику – 70 грамів;
  • Цибуля – 130 грамів (приблизно 1 велика цибулина);
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 склянки овочевого чи курячого бульйону (можна просто води);
  • Оливкова олія;
  • Сіль;
  • Вершки (1-2 ложки), шампіньйони, сухарі (за бажання, для подачі).

В принципі, цей суп можна зробити і повністю вегетаріанским. Я його варила вже кілька разів. Перший раз – на курячому бульоні (залишився після відварювання курячого філе для салату), інший раз робила на воді, бо зробити навіть овочевий бульйон не мала часу. Але вийшло також смачно. Правда, я додала ложки три столових вершків для жирності.

З цих продуктів вийде 3 порції поживного і дуже смачного супу, який може стати ідеальним для легкої вечері.

Спосіб приготування супу-пюре зі шпинату з часниковими стрілками

Для початку чистимо і побрібнюємо цибулю і часник. Ставимо на плиту сковорідку, нагріваємо на ній оливкову олію і підсмажуємо на невеликому вогні, періодично помішуючи, цибулю з часником до м’якості.

Підсмажуємо на невелиому вогні цибулю і часник

Підсмажуємо на невелиому вогні цибулю і часник

Поки смажиться цибуля, гарно миємо листя шпинату і подрібнюємо його на невеликі шматочки. Молоді стебла теж підійдуть до вживання, а ось старі і великі краще обірвати.

Миємо і подрібнюємо шпинат

Миємо і подрібнюємо шпинат

Коли цибуля з часником достатньо підсмажилася (на це піде приблизно хвилин 5-7), додаємо на сковорідку порізані стрілки часнику. В мене на момент приготування вони були замороженими, але, звичайно, і свіжі підійдуть. Зі свіжих стрілок часнику треба попередньо обірвати квіткові бруньки.

Додаємо на сковорідку стрілки часнику

Додаємо на сковорідку стрілки часнику

Зверху викладаємо в сковорідку і подрібнені листя шпинату. Гарно все перемішуємо, закриваємо сковорідку кришкою і тушимо на невеликому вогні хвилин 5-6, постійно перемішуючи овочі, щоб не пригоріли.

Додаємо на сковорідку листя шпинату

Додаємо на сковорідку листя шпинату

Через 5-6 хвилин тушукування наші овочі будуть виглядати приблизно ось так.

Тушкований шпинат зі стрілками часнику і цибулею

Тушкований шпинат зі стрілками часнику і цибулею

Перекладаємо все в невелиику каструлю, заливаємо бульйоном чи водою, збиваємо блендером, солимо, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні хвилини 2, не більше. На цьому ж етапі можна додати до нашого супу-пюре зі шпинатом і часниковими стрілками вершки – 1-2 ложки буде достатньо. Якщо варите суп на воді, то можна і більше.

Заливаємо овочі водою чи бульйоном і збиваємо блендером

Заливаємо овочі водою чи бульйоном і збиваємо блендером

Залишилося розлити наш суп по тарілках і подавати на стіл.

Суп-пюре зі шпинатом і часниковими стрілками готовий

Суп-пюре зі шпинатом і часниковими стрілками готовий

Дуже смакує такий суп-пюре зі шпинату з сухариками. Їх, звичайно, треба зробити самому, а не купувати в магазині. Я для цього ріжу на шматочки хліб, нагріваю чашу мультиварки і обсмажую їх на невеликому вогні в оливковій олії. Її потрібно зовсім трохи. В мультиварці сухарики не підгорять, а олія надасть їм золотистого кольору.

Шампіньйони попередньо теж можна підсмажити (великими шматками) або приготувати на пару, використавши знову ж мультиварку. Я без неї, до речі, нікуди.

Більше про особливості використання мультиварки читайте тут.

Рецепт смачнющої пасти зі стрілок часнику – тут.

А наразі у мене все. Спробуйте суп-пюре зі шпинатом за цим рецептом і він, побачите, стане одним з ваших улюблених!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *