Швидкі пиріжки з вишнею

Як завжди влітку, часу катастрофічно мало. А родина вимагає пиріжки з вишнею. Хто ж їх не любить? Ось тоді у діло і йде цей рецепт. Сподіваюся, і ви неодмінно скористаєтеся ним. Його основна перевага – не заберуть у вас багато часу. А ще, звичайно, вони дуже смачні. Начинка пиріжків може бути будь-якою. Сьогодні я використала не тільки вишню, а й малину.

Швидкі пиріжки з вишнею

Швидкі пиріжки з вишнею

Інгредієнти для швидких пиріжків з вишнею

  • Борошно — 3 склянки;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Цукор — 1 ст. ложка;
  • Дріжджі сухі — 2 ч. ложки;
  • Рослинна олія — ​60 мл;
  • Вишня чи інші ягоди.

Так, я не помилилася, тісто без яєць.

Інгредієнти для швидких пиріжків з вишнею

Інгредієнти для швидких пиріжків з вишнею

Спробуйте також спекти до чаю пиріжки з яблуками за нашим рецептом.

Спосіб приготування швидких пиріжків з вишнею

Кефір злегка підігріваємо разом з рослинною олією без запаху. Потім додаємо цукор, дрібку солі та дріжджі.

А також ложки 2 борошна із загальної кількості і залишаємо в теплому місці нашу опару хвилин на 10.

Ось так виглядає вона через цей час.

Робимо опару

Робимо опару

Ну а тепер додаємо решту борошна та замішуємо тісто. Воно дуже приємне, нелипке, ось таке:

Замішуємо тісто

Замішуємо тісто

Нехай тісто відпочине хвилин 30. У цей час можна підготувати начинку. Сьогодні у мене вишня і малина.

Тісто підійшло, ділимо його на невеликі шматочки приблизно по 40 г.

Ділимо тісто на невеликі шматочки

Ділимо тісто на невеликі шматочки

А тепер все, як завжди: розкатуємо кожен шматочок в коло, додаємо цукор за смаком і нашу начинку з ягід посередині. Оскільки вишня дуже соковита, то можна покласти трохи крохмалю або просто присипати начинку трохи борошном.

Розкатуємо тісто, додаємо цукор і начинку

Розкатуємо тісто, додаємо цукор і начинку

Щоб зручніше було розрізняти пиріжки з двома видами начинки, саме з вишнею я зробила у формі трикутника.

Ліпимо пиріжки. З вишнею я зробила у формі трикутника

Ліпимо пиріжки. З вишнею я зробила у формі трикутника

Нехай постоять хвилин десять на деку.

Пиріжки укладаємо швом вниз на деко, застелене пергаментом, або на силіконовий килимок для випічки.

Перед тим, як поставити їх у духовку, змащуємо наші швидкі пиріжки збитим яйцем з молоком. Випікати при температурі 180-200 градусів хвилин 25 до золотистої скоринки.

Змащуємо пиріжки збитим яйцем з молоком та випікаємо. Готово!

Змащуємо пиріжки збитим яйцем з молоком та випікаємо. Готово!

Наші пиріжки готові. За бажання можна прикрасити їх цукровою пудрою.

Часу у нас пішло трохи більше години, погодьтеся, що це важливо. А результат вас безумовно порадує.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *