Швидкі квашені помідори

Ну ось і справжня осінь за вікном, а значить – прийшов час робити квашені помідори. Консервовані помідори в нашій родині не дуже в пошані, а ось солоні йдуть «на ура». Відразу обмовлюся, що засолюю я помідори без шкірки. По-перше, мені так зручніше під час їжі, а по-друге, овочі так значно швидше просолюються. Буквально одну добу і квашені помідори готові! Треба зазначити, що для цього рецепту не підходять помідори салатного типу, а тільки томати, які  мають щільну м’якоть і шкірку, так звані, сливки. Плоди повинні бути приблизно одного розміру, без пошкоджень.

Швидкі квашені помідори

Швидкі квашені помідори

Інгредієнти для швидких квашених помідорів

  • Помідори – 1 кг;
  • Вода -1 літр;
  • Сіль – 3 столові ложки;
  • Цукор – 3 столові ложки;
  • Оцет – 3 ст. ложки;
  • Запашний перець – 5 штук;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Гострий перець – за бажання.

Спосіб приготування квашених томатів за добу

Приступимо. Спочатку підготуємо дві ємності з водою. Одну – з гарячою, другу – з холодною. Помідори попередньо необхідно помити, зробити хрестоподібні надрізи, можна навіть з двох сторін.

Помідори попередньо необхідно помити, зробити хрестоподібні надрізи

Помідори попередньо необхідно помити, зробити хрестоподібні надрізи

Опускаємо помідори в дуже гарячу воду на 1 хв, а потім – в холодну. Після охолодження шкурка з овочів знімається дуже легко.

Готуємо маринад: в каструльці поєднуємо воду, сіль, цукор і кип’ятимо 2 хв. В кінці додаємо оцет. Охолоджуємо.

Помідори складаємо в зручну ємність, перешаровуємо порізаною зеленню, додаємо дрібно порізаний часник (або пропущений через прес) і інші спеції.

Перешаровуємо порізаною зеленню

Перешаровуємо порізаною зеленню

Треба сказати, що можна використовувати в якості добавок і цибулю, і болгарський перець. Від цього смак помідорів стане тільки більш насиченим.

Заливаємо помідори охолодженим маринадом і залишаємо на добу при кімнатній температурі.

Заливаємо помідори охолодженим маринадом

Заливаємо помідори охолодженим маринадом

На наступний день розкладаємо по банках і закриваємо капроновими кришками. Зберігаємо або в холодильнику, або в підвалі.

Квашені помідори за один день – це дуже швидко!

Квашені помідори за один день – це дуже швидко!

Які переваги має такий рецепт? Кожен раз ми можемо варіювати різні добавки, змінюючи при цьому смак помідорів. Ну і, звичайно, квашені помідори за один день – це дуже швидко!

Хто любить більш солодкі томати – додайте більше цукру.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *