Шоколадний рулет з бісквітного тіста — коли все в шоколаді!

Шоколадний рулет, як і шоколадній торт — мрія всіх ласунчиків. Бо це не тільки солодко, а ще й шоколадно-шоколадно! А користь шоколаду вже доведена сто тисяч разів. Та нам і доводити нічого не потрібно, адже ми точно знаємо, що шоколад піднімає настрій і робить наш день, безумовно, кращим. Перевірено сто тисяч разів! А шоколадний рулет, прикрашений ягодами і квітами – це ще й дуже красиво! І його зовсім нескладно приготувати. Спробуйте і переконайтеся!

Шоколадний рулет

Шоколадний рулет

Інгредієнти для шоколадного рулета

Для тіста:

  • Борошно — 65 г;
  • Цукор — 120 г;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Сіль — дрібка;
  • Розпушувач — ½  ч. ложки;
  • Какао — 30 г;
  • Рослинна олія без запаху — 30 г.

Для крему:

  • Вершки жирністю не менше 33 % — 120 мл;
  • Сир ‘Hochland’ — 200 г;
  • Цукрова пудра — 1 ст. ложка;
  • Чорний шоколад — 150 г.

Інгредієнти для тіста

Інгредієнти для тіста

Спосіб приготування шоколадного рулета

Як завжди, спочатку збиваємо яйця з цукром у пишну піну, до збільшення в обсязі в 3 рази.

Збиваємо яйця з цукром у пишну піну

Збиваємо яйця з цукром у пишну піну

Борошно просіваємо разом з какао та розпушувачем. Це важливо, тому що какао потім добре буде розчинятися у тісті. Додаємо сухі інгредієнти у нашу масу і вже лопаткою добре перемішуємо. Додаємо наприкінці олію та сіль. Рослинну олію можна замінити на вершкове масло. Воно додасть нашому тісту еластичності при подальшому згортанні.

На лист пергаменту викладаємо наше тісто, розрівнюємо та відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10-15. Готовність, як завжди, до сухої скіпки. Враховуйте особливості своєї духовки. Бісквітний рулет випікається набагато швидше бісквітного тіста.

На лист пергаменту викладаємо наше тісто та відправляємо у духовку

На лист пергаменту викладаємо наше тісто та відправляємо у духовку

Підготуємо ще один такий самий лист пергаменту, просіюємо на нього ще трохи какао. На нього і викладаємо наш гарячий бісквіт. Знімаємо верхній пергамент. Якщо з якоїсь причини пергамент не знімається — покладіть вологий рушник або змочіть його злегка водою.

Викладаємо наш гарячий бісквіт

Викладаємо наш гарячий бісквіт

Після видалення верхнього пергаменту згортаємо наш бісквіт разом із нижнім пергаментом у рулет та залишаємо так до охолодження.

Згортаємо бісквіт разом із нижнім пергаментом у рулет

Згортаємо бісквіт разом із нижнім пергаментом у рулет

А тепер приступаємо до нашого крему.

Звичайно, можна сир замінити на більш доступний або більш улюблений. Або зробити інший крем. Головне, щоб шоколаду було досить. Адже ми робимо шоколадно-шоколадно! Вершки доводимо до кипіння та додаємо до них шоколад. Нехай постоїть кілька хвилин, насититься. Після цього шоколад легко перемішується з вершками.

Вершки доводимо до кипіння та додаємо до нього шоколад

Вершки доводимо до кипіння та додаємо до нього шоколад

Сир збиваємо з цукровою пудрою.

Сир збиваємо з цукровою пудрою

Сир збиваємо з цукровою пудрою

Вже прохолодний шоколад з вершками вводимо в крем та добре перемішуємо.

Ось такий крем для шоколадного рулету у нас вийшов в результаті.

Ось такий крем у нас вийшов

Ось такий крем у нас вийшов

Розгортаємо наш бісквіт. За бажання можна просочити його будь-яким сиропом. Я використовувала сироп із троянди. Після цього наносимо наш крем по всій поверхні бісквіту та акуратно згортаємо рулет. Перекладаємо його швом донизу на блюдо і приступаємо до подальшого прикрашання.

Прикрашаємо рулет

Прикрашаємо рулет

Можна прикрасити наш рулет додатково шоколадом, я вибрала білий. А також на свій розсуд можна додати в якості прикраси фрукти, ягоди і навіть квіти.

Шоколадний рулет готовий. Смачного!

Шоколадний рулет готовий. Смачного!

Гарного чаювання!

Спробуйте також приготувати «Ягідно-лавандовий бісквітний рулет».

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.