Шоколадний брауні — швидко та смачно

Брауні – це шоколадне тістечко коричневого кольору традиційне для американської кухні. Завдяки своєму неперевершеному шоколадному смаку та простому приготуванню набуло популярності у всьому світі. Ідеально, коли зверху цього десерту – хрумка скоринка, а всередині – він вологий. Сьогодні поділимось з вами надзвичайно смачним і простим рецептом шоколадного брауні.

Шоколадний брауні — швидко та смачно

Шоколадний брауні — швидко та смачно

Інгредієнти для шоколадного брауні

  • Чорний шоколад (70 %) — 2 плитки (180 г);
  • Масло – 1 упаковка (200 г);
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 180 г;
  • Борошно – 90 г;
  • Сіль — 1/4 ч.л.;
  • Грецькі горіхи – 100 г.

Спосіб приготування шоколадного брауні

Розламуємо шоколад на шматочки та розтоплюємо його на водяній бані з маслом. Важливо не дати шоколаду закипіти. Помішайте ложкою: як тільки бачите, що маса потікла – знімайте з вогню. Навіть якщо шоколад не повністю розтопився, термічний процес буде продовжуватися, і шоколад перетвориться у тягучу масу. Трішки охолоджуємо її.

Розламуємо шоколад на шматочки та розтоплюємо його на водяній бані з маслом

Розламуємо шоколад на шматочки та розтоплюємо його на водяній бані з маслом

Часто виникають питання: чи можна робити брауні з молочного шоколаду?Оригінальний рецепт з чорного шоколаду, саме він дасть насичений смак та аромат, але якщо маєте сильне бажання або вдома є молочний шоколад, а до магазину йти не хочеться, то можна зробити і з молочного. Тільки зважайте на те, що у молочному шоколаді удвічі більше цукру. Тому при приготуванні давайте цукру наполовину менше. Також постійно помішуйте шоколад, цукор має властивість карамелізуватися, тому шоколад може швидко підгоріти.

Поки шоколад з маслом топиться, підсушуємо у духовці грецькі горіхи і дістаємо, щоб вони схололи.

Перемішуємо цукор з двома яйцями. Тут сильно старатися не потрібно, не використовуйте блендер чи вінчик, просто злегка перемішайте масу, щоб цукор не встиг розтанути і лишився кристаликами. Тоді вийде смачна хрумка скоринка і тягуча м’яка середина.

Перемішуємо цукор з двома яйцямиПеремішуємо цукор з двома яйцями

Перемішуємо цукор з двома яйцями

Додаємо суміш яєць з цукром до шоколадної маси. Якщо вливати шоколад в яйця, маса буде більш щільною, якщо яйця в шоколад – більш ніжною і повітряною.

Всипаємо борошно, додаємо щіпку солі, вона підкреслить контраст смаків, тоді смак та аромат шоколаду буде ще більш яскраво виражений.

Додаємо суміш яєць з цукром до шоколадної маси, всипаємо борошно

Додаємо суміш яєць з цукром до шоколадної маси, всипаємо борошно

Додаємо підсмажені подрібнені горіхи.

Додаємо підсмажені подрібнені горіхи

Додаємо підсмажені подрібнені горіхи

Вилимаємо усе в форму (краще квадратну або прямокутну), застелену пергаментним папером та змазану маслом.

Вилимаємо тісто в форму (краще квадратну або прямокутну)

Вилимаємо тісто в форму (краще квадратну або прямокутну)

Ставимо у духовку, розігріту до 180°C на 35 хвилин. Ні в якому разі не можна перетримувати брауні у духовці, він стане сухим та навіть може набути гіркуватого присмаку.

Брауні має вийти з запеченою скоринкою зверху, але рідкуватий усередині. Класичний брауні подається прямокутними або квадратними шматками.

Гурманам радимо поласувати цим неперевершеним десертом у поєднанні з морозивом.

Брауні має вийти з запеченою скоринкою зверху, але рідкуватий усередині

Брауні має вийти з запеченою скоринкою зверху, але рідкуватий усередині

Як обрати якісний шоколад для брауні?

Дивіться, щоб у складі не було дешевих рослинних олій. Зазвичай, це вказано на етикетці у складі. Але, на жаль, у наших реаліях не завжди доводиться довіряти виробникам, тому можна легко це перевірити удома. Треба нагріти молоко до температури тіла (так, щоб на дотик було ні холодно, ні гаряче) і покласти туди шматок шоколадки. Якісний шоколад повністю розчиниться, зафарбувавши молоко. Шоколад з додаванням дешевих рослинних олій буде плавати пластівцями або вспливе жирним шаром зверху. Ми обрали шоколад з позначкою ‘palm oil free’, тобто, без пальмової олії.

Також якісний шоколад розламується легко, з характерний дзвінким звуком, на відміну від неякісного шоколаду, який ламається практично беззвучно, як пластилін.

Смачного!

Галина Константинович,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *