Шоколадні домашні цукерки з м’ятою — швидке приготування, вишуканий смак

М’ята… Нарешті сезон м’яти настав! Починаємо згадувати та шукати рецепти з її використанням. Ось один з варіантів — домашні шоколадні цукерки з м’ятою. Звичайно, зараз можна купити найрізноманітніші цукерки з безліччю начинок та наповнювачів. Але! Завжди приємно здивувати своїх рідних та й просто побалувати себе цукерочками ручної роботи.

Шоколадні домашні цукерки з м'ятою — швидке приготування, вишуканий смак

Шоколадні домашні цукерки з м’ятою — швидке приготування, вишуканий смак

Інгредієнти для м’ятно-шоколадних домашніх цукерок

  • Чорний шоколад — 100 г;
  • Вершки жирністю не менше 33% — 50 мл;
  • М’ята — невеликий пучок;
  • Начинка — на ваш смак (горіхи, сухофрукти тощо).

Слід підкреслити, що шоколад краще брати чорний та гарної якості, це буде запорукою смачних цукерок. Але якщо вже такого не знайдеться, то беріть молочний, але також — якісний.

Інгредієнти для м'ятно-шоколадних домашніх цукерок

Інгредієнти для м’ятно-шоколадних домашніх цукерок

Спосіб приготування м’ятно-шоколадних домашніх цукерок

Вершки доводимо до кипіння та заливаємо ними подрібнене листя м’яти.

Вершки доводимо до кипіння та заливаємо ними подрібнене листя м'яти

Вершки доводимо до кипіння та заливаємо ними подрібнене листя м’яти

Накриваємо кришкою та залишаємо на півгодини, даємо настоятися.

Після цього зливаємо вершки через сито. За цей час вони набудуть дуже сильного аромату м’яти та стануть злегка зеленуватого кольору. М’яту – викидаємо, вона вже виконала своє завдання.

На водяній бані розтоплюємо поламаний на шматочки шоколад. Пам’ятаємо, що дно миски з шоколадом не повинно торкатися окропу.

На водяній бані розтоплюємо шоколад

На водяній бані розтоплюємо шоколад

Відставляємо після цього шоколад на охолодження при кімнатній температурі.

Відставляємо шоколад на охолодження

Відставляємо шоколад на охолодження

Як тільки шоколад стане злегка теплим, додаємо у нього теплі вершки. Якщо вони охололи — підігрійте. Вводимо в шоколад вершки та добре перемішуємо.

Вводимо в шоколад вершки та перемішуємо

Вводимо в шоколад вершки та перемішуємо

Вийшла ось така маса. Залишаємо її вистигати або при кімнатній температурі на 4 години, або в холодильнику на 40 хвилин.

Вийшла ось така шоколадна маса. Залишаємо її остигати

Вийшла ось така шоколадна маса. Залишаємо її остигати

Тим часом підготуємо начинку для цукерок та присипки. Тут поле для діяльності велике. У якості начинки можна взяти будь-які горіхи та сухофрукти, які ви полюбляєте, або які опинилися під рукою. Обережно ховаємо начинку всередину шоколадно-вершкової маси і формуємо цукерку бажаної форми.

Обвалювати такі домашні солодощі можна у цукровій пудрі, кунжуті, какао, мелених вафлях та горіхах. А, може, ви придумаєте ще щось?

Начинка для цукерок та присипки

Начинка для цукерок та присипки

У мене сьогодні в якості наповнювача в’ялена журавлина, а горіхів не знайшлося.

Відправляємо наші цукерки в холодильник для застигання.

Відправляємо наші цукерки в холодильник для застигання. Готово!

Відправляємо наші цукерки в холодильник для застигання. Готово!

Зберігатися там вони можуть до двох тижнів, якщо звичайно ви їм це дозволите 🙂

Спробуйте також наш інший рецерт з м’ятою — домашнє печиво з м’яти.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *