Пісні пиріжки на картопляному відварі

Під час посту постійно шукаєш нові рецепти, щоб урізноманітнити своє меню. Ось і згадався рецепт пиріжків на картопляному відварі. Такі пиріжки робила подруга моєї мами і завжди готувала їх до нашого приїзду. Родзинка цієї випічки – повна відсутність молока і яєць, що дуже важливо для тих, хто постує. А начинка може бути будь-якою. В мене цього разу – картопля з грибами.

Пісні пиріжки на картопляному відварі

Пісні пиріжки на картопляному відварі

Інгредієнти для пісних пиріжків на картопляному відварі

Для тіста:

  • Картопляний відвар — 0,5 л;
  • Дріжджі сухі — 11 г;
  • Рослинна олія без запаху — 80 г;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Борошно — 750-800 г.

Для начинки:

  • Опеньки або будь-які інші гриби — 300 г;
  • Цибуля  — 1 шт.;
  • Відварна картопля — 600 г.

Спосіб приготування пісних пиріжків на картопляному відварі

Картоплю відварюємо, відвар зливаємо в окремий посуд. Додаємо в теплий відвар цукор і дріжджі, нехай постоїть хвилин 15, поки не з’явиться шапочка з піни. Після цього додаємо рослинну олію та борошно. Замішуємо м’яке тісто і відправляємо його в холодильник на 30 хвилин.

А тим часом готуємо начинку. Вона може бути будь-якою, все залежить від ваших уподобань.

У мене сьогодні начинка з картопляного пюре з додаванням смаженої цибулі. Також опинилися під рукою опеньки, трохи подрібнюємо їх і додаємо теж на сковороду до цибулі. Дуже добре додати при смаженні грибів трохи білого вина наприкінці смаження і потім продовжувати смажити до повного випаровування вина.

Я сьогодні роблю начинку з картопляного пюре з додаванням смаженої цибулі та опеньків

Я сьогодні роблю начинку з картопляного пюре з додаванням смаженої цибулі та опеньків

Додаємо гриби з цибулею до картопляного пюре і гарненько вимішуємо, додаємо спеції і зелень за смаком. Зручно відразу сформувати начинку і відкласти в сторону.

Формуємо начинку і відкладаємо в сторону

Формуємо начинку і відкладаємо в сторону

Дістаємо наше тісто, обминаємо його і можна приступати до формування пиріжків. Мені сьогодні захотілося зробити їх у формі діжок.

Формуємо пиріжки та обсмажуємо

Формуємо пиріжки та обсмажуємо

Розігріваємо рослинну олію в каструлі з товстим дном і обсмажуємо наші пиріжки в розігрітій олії. Викладаємо пиріжки на паперовий рушник для того, щоб прибрати надлишки олії.

Такі пиріжки гарні самі по собі і, звичайно, добре доповнять будь-яку страву.

Якщо ж вам захочеться солодкої пісної випічки — спробуйте наш рецепт пісного пирога зі смородиною.

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *