Пиріг зі смородиною – смачна пісна випічка

пісний пиріг фотоПиріг з ягодами – це не тільки ідеальна домашня випічка для посту, це ще й швидко, смачно і просто. Набір продуктів – мінімальний, ягоди можна використовувати будь-які (смородину, вишню, чорницю, малину і ін.), як свіжі, так і заморожені. Дивно, але пісний пиріг з ягодами, рецептом якого я поділюся в цій публікації, чогось завжди печу саме взимку. Задля нього в моїй морозильній шафі з літа оселяються -надцять кілограмів різних ягід. Але найсмачніший він мені зі смородиною.

Пиріг зі смородиною – нам знадобиться

За що ще люблю цей пиріг, що його можна зробити в будь-яку хвилину, бо продукти, які необхідні для його приготування завжди є в наявності. Отже, що треба, щоб спекти пісний пиріг з ягодами:

  • Мука – 300-320 мл;
  • Цукор – 5 ст.ложок;
  • Олія (рафінована) – 5 ст. ложок;
  • Ягоди – склянка;
  • Сода і сіль – ні кінчику ножа;
  • Ванільний цукор – 1 ст.ложка;
  • Вода льодяна – 6 ст.ложок.

Пиріг зі смородиною – рецепт приготування

Цей рецепт можна віднести до швидкої домашньої випічки. Єдине – готове тісто має годину визріти в холодильнику. І, звичайно, сам процес випікання займає з півгодини – в духовці, годину – в мультиварці. Але роботи з ним дуже мало.

  1. Дістаємо з морозильної камери ягоди.
  2. Робимо льодяну воду – у склянку води з крана кидаємо кілька кубиків льоду. пиріг пісний з ягід фото
  3. Муку, цукор, олію, соду, сіль, ванільний цукор (не обов’язково) і воду розмішуємо в одній посудині до утворення м’якого і еластичного тіста. тісто на пісний пиріг фото
  4. Завертаємо тісто на пиріг у харчову плівку і кладемо в холодильник на годину (якщо полежить довше – не страшно. Я колись про нього забула на добу. Нічого – вийшов, як завжди 🙂 ). як зробити пиріг фото
  5. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на дві частини. Одна – трохи менша за другу.
  6. Розкатуємо качалкою більшу частину тіста до необхідних вам розмірів. Раджу використати для випікання спеціальний папір. Мені він дуже допомагає. Особливо, якщо печу пиріг в мультиварці. Я розкатую тісто прямо на папері. І потім кладу папір разом з тістом у мультиварку. Але можете використати традиційний спосіб – змастити олією деко чи форму для випікання.тісто на пиріг фото
  7. В смородину додаємо столову ложку муки і цукру, розмішуємо. Так начинка буде солодшою і не витікатиме.
  8. Рівномірно викладаємо сородину на нижній шар тіста. печемо в мультиварці фото
  9. Розкатуємо другий шар тіста і накриваємо наш пиріг зі смородини. Пальцями змикаємо низ і верх пиріжка, робимо ножем пару отворів, щоб пар виходив назовні і змащуємо верх олією.
  10. Посипаємо для краси пиріг насінням кунжуту, льону чи просто цукром. пісний пиріг з ягодами фото
  11. Включаємо мультиварку на режимі випічка на 1 год. Якщо випікаєте в духовці, то 30-35 хвилин при 180 градусах. Цей пиріжок не рум’яниться! Тож не перепечіть!

Дістаємо пісний пиріг з мультиварки чи духовки і вже можна чаювати. Звичайно, пісна випічка не така смачна, як та, що містить вершкове масло і яйця. Але такий пиріжок з ягодами дуже ароматний і апетитний, я вас запевняю. І не вимагає багато роботи і часу на приготування.

пісний пиріг фото

Якщо любите швидкі рецепти випічки, то вам сподобаються бананові кекси чи м’ятне печиво. А ягоди ще можна використати у пиріжках, які виходять завжди.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *