Пиріг зі сливами і меренгою

В добрий час живемо — фрукти можна купити і в міжсезоння. Натрапила на дешеві сливи в «АТБ» і вирішила приготувати своїм близьким ще раз в цьому році пиріг з сливами. Пиріг цей готується просто і швидко, але виглядає дуже святково, дякуючи мерензі, якою прикрашений. Меренга — це ніжний і смачний, білосніжний і повітряний, білково-цукровий крем, який звичайну домашню випічку здатен перетворити на маленький шедевр кондитерського мистецтва.

pyrih-zi-slyvamy-10-1024x768-1161776

Пиріг зі сливами і меренгою

Інгредієнти для пирога зі сливами і меренгою

  • Борошно – 150 грамів;
  • Сливи – 12 штук;
  • Масло вершкове – 100 грамів;
  • Жовтки – 2 штуки;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Крохмаль – для посипання слив;
  • Дрібка солі.

Для меренги:

  • Білки – 2 штуки;
  • Цукрова пудра – 120 грамів.

    pyrih-zi-slyvamy-02-1024x765-5057097

    Інгредієнти для пирога зі сливами і меренгою

Пиріг з сливами — рецепт приготування

Борошно, цукор і масло змішуємо в міксері до крихт. Додаємо пару ложок крижаної води і ще трохи прокручуємо міксером, поки тісто не з’єднається в грудку.

Завертаємо його в плівку і кладемо в холодильник приблизно на півгодини.

pyrih-zi-slyvamy-03-1024x765-2643238

Завертаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник приблизно на півгодини

Тим часом підготуємо сливи: миємо, видаляємо кісточку, ріжемо на четвертинки, додаємо цукор за смаком. Можна додати мелену корицю та 1 столову ложку коньяку.

pyrih-zi-slyvamy-04-1024x765-3727627

Підготуємо сливи

Тісто розгортаємо, розкатуємо і вкладаємо в форму. Проколюємо його виделкою в кількох місцях і відправляємо в духовку хвилин на 10 до зарум’янення.

pyrih-zi-slyvamy-05-1024x765-8907583

Проколюємо тісто виделкою в кількох місцях

Дістаємо нашу заготовку пирога з духовки, злегка посипаємо крохмалем, укладаємо сливи, кілька листочків м’яти, можна ще трохи додати цукру і знову відправляємо у духовку хвилин на 35-40. Температура випікання — 180 градусів.

Крохмаль можна і просто перемішати зі сливою, таким чином ми прибираємо зайву вологу з начинки. Вона з’являється від сливового соку, який виділяється при випіканні.

Тим часом збиваємо охолоджені білки в стійку піну з дрібкою солі або крапелькою лимонного соку. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукрову пудру.

Дістаємо пиріг і викладаємо зверху нашу меренгу. Відправляємо назад в духовку ще хвилин на 15 до моменту, коли верхівка меренги «схопиться», стане трохи золотистого кольору.

Приготуйте також легендарний пиріг за рецептом «Нью-Йорк Таймс».

pyrih-zi-slyvamy-06-1024x765-7098343

Поміщаємо зверху на пиріг нашу меренгу

Наш пиріг зі сливами і меренгою готовий. Не забудьте його красиво прикрасити. У мене сьогодні – це малина і листочки м’яти.

pyrih-zi-slyvamy-09-1024x768-7909000

Пиріг зі сливами і меренгою готовий!

Прошу до чаю!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.