Пиріг з капустою на дріжджовому тісті

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті – смачна і проста в приготуванні домашня випічка, яка по силам навіть кулінарам-початківцям. Як правило, молоді господині бояться братися за дріжджове тісто, бо воно не завжди виходить. Але, насправді, ніяких особливих секретів у приготуванні випічки на дріжджах немає. Тим більше, що сучасні сухі дріжджі, якщо їх термін придатності дійсний, однозначно, виконають свою роботу на відмінно. А щоб тісто точно вдалося, треба вибрати «правильний» рецепт. Як ось цей, наприклад.

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті

Інгредієнти для пирога з капустою на дріжджовому тісті

  • Молоко – 250 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Сіль – 2 чайні ложки;
  • Борошно – 500 грамів;
  • Масло вершкове – 50 грамів;
  • Олія рослинна – 50 мл;
  • Дріжджі сухі -2 чайні ложки.

Для начинки:

  • Капуста – 400 грамів;
  • Морква – 1 середня;
  • Цибуля – 1 середня;
  • Рослинна олія – 3 столові ложки;
  • Томатна паста – 1 столова ложка;
  • Варене яйце – 1 штука.

Спосіб приготування пирога з капустою на дріжджовому тісті

Дріжджі розчиняємо в теплому молоці з цукром і залишаємо в спокої до активізації. Коли з’явитися стійка «шапочка» піни, додаємо приблизно 400 грамів борошна, сіль, яйце і замішуємо тісто. Вимішувати треба до того стану, поки воно не почне відставати від стінок.

Тісто вимішуємо, поки воно не почне відставати від стінок миски

Тісто вимішуємо, поки воно не почне відставати від стінок миски

Додаємо м’яке вершкове масло і рослинну олію і продовжуємо вимішувати, додаючи борошно. Його може піти менше або більше. Головний показник «правильного» тіста на цей пиріг з капустою – тісто виходить м’яким і не прилипає до стінок.

Поставимо тісто в тепле місце на підхід години на дві. За цей час воно має збільшитися в розмірах приблизно вдвічі. А ми тим часом приготуємо начинку.

Ставимо тісто підходити в тепле місце на дві години

Ставимо тісто підходити в тепле місце на дві години

Цибулю подрібнюємо, моркву тремо на крупній тертці і злегка обсмажуємо овочі на олії. Додаємо дрібно порізану капусту. Солимо, перчимо, кладемо томатну пасту і доводимо нашу начинку для пирога на дріжджовому тісті з капустою до готовності на маленькому вогні.

Підсмажуємо овочі для начинки на невеликому вогні

Підсмажуємо овочі для начинки на невеликому вогні

Після охолодження начинки додаємо до неї порубане варене яйце. За бажання можна додати і підсмажені гриби.

Розділяємо тісто на дві частини. На деко кладемо папір для випічки і розкачуємо тісто у формі прямокутника. Кладемо начинку.

Тісто ділимо на дві частини, на одну - кладемо начинку

Тісто ділимо на дві частини, на одну – кладемо начинку

Зверху — другу частину тіста і защипуємо краї. Якщо є натхнення, можна прикрасити пиріг з капустою зверху на свій розсуд. Змащуємо пиріг сумішшю жовтка і рослинного масла. Випікаємо в розігрітій духовці близько 30 хв при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

Можна прикрасити пиріг з капустою зверху на свій розсуд

Можна прикрасити пиріг з капустою зверху на свій розсуд

Смачно дуже! Капусту можна використовувати як свіжу, так і квашену. З квашеною капустою такий пиріг робити ще швидше, адже економиться час на подрібнення капусти. Томатну пасту можна замінити на томатний сік.

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті готовий!

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті готовий!

Якщо любите рецепти з капустою, подивіться рецепт запіканки з капустою. Смачна і проста в приготуванні закуска на кожен день.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *