Печінковий паштет з грибами

Сезон грибів наштовхнув на думку зробити сьогодні печінковий паштет з грибами. Цього разу у мене — білі! Паштет з курячої печінки з додаванням білих грибів виходить дуже смачним і ніжним. А якщо при обсмаженні печінки ви не пожалієте пару ложок коньяку, він отримає ще й легеньку нотку приємного аромату, який не кожен впізнає. Таким паштетом можна не тільки поснідати, а й здивувати гостей за святковим столом.

Печінковий паштет з грибами

Печінковий паштет з грибами

Інгредієнти для печінкового паштету з грибами

  • Куряча печінка – 700 грамів;
  • Вершкове масло – 150 грамів;
  • Вершки – 100 мл;
  • Мед – 1 ч ложка;
  • Коньяк – 2 столових ложки;
  • Гриби – 250 грамів;
  • Цибуля – 150 грамів;
  • Морква – 80 грамів;
  • Оливкова олія – ​​3 столові ложки.
Інгредієнти для печінкового паштету з грибами

Інгредієнти для печінкового паштету з грибами

Спосіб приготування паштету з курячої печінки

Для початку підготуємо гриби — відварюємо їх у великій кількості води і обсмажуємо в оливковій олії. Олії беремо небагато, достатньо столової ложки. Бажано — оливкової.

Курячу печінку промиваємо, видаляємо всі плівки, ріжемо приблизно на однакові шматочки для рівномірного прожарювання.

Для паштету краще використовувати цибулю-шалот або білу салатну — вони м’якіші, солодші на смак і соковитіші за звичайну ріпчасту. Я використовую сьогодні цибулю сорту «Ексібішн». Її дрібно ріжемо на шматочки.

Морква сьогодні у мене прямо з городу — молода і соковита, тому її просто порізала кружальцями. Але якщо у вас немає своєї, то краще потерти моркву на крупній тертушці.

Цибулю обсмажуємо на суміші вершкового масла і оливкової олії пару хвилин, додаємо моркву і трохи протушуємо овочі (до м’якості).

Трохи протушуємо овочі

Трохи протушуємо овочі

Печінку відправляємо на сковорідку і обсмажуємо хвилини по дві з кожного боку. Не треба намагатися обсмажити всю печінку відразу, краще розділити її на кілька порцій. Так краще контролювати процес обсмажування.

Обсмажуємо курячу печінку

Обсмажуємо курячу печінку

Правильно обсмажена печінка повинна залишатися злегка рожевою всередині. Солимо печінку лише після прожарки.

Правильно просмажена печінка повинна залишатися злегка рожевою всередині

Правильно просмажена печінка повинна залишатися злегка рожевою всередині

Як я вже казала, можна додати під час обсмажування печінки коньяк, що я і зробила. За час приготування печінки алкоголь випаровується, а аромат залишається.

Почекаємо, поки продукти охолонуть, з’єднаємо їх в одній ємності і відправимо в блендер. Додамо вершки, вершкове масло, мед, спеції. Коригуємо, як завжди, на свій смак.

Чекаємо, поки продукти для печінкового паштету охолонуть

Чекаємо, поки продукти для печінкового паштету охолонуть

Викладаємо паштет в красивий посуд. Для того щоб паштет не обвітрювався, зверху заливаємо його розтопленим вершковим маслом і прикрашаємо за бажанням — горошинками перцю, розмарином, чебрецем чи іншими травами і спеціями.

Викладаємо курячий паштет в красивий посуд і подаємо до столу

Викладаємо курячий паштет в красивий посуд і подаємо до столу

Смачного!

Замінити білі гриби в цьому рецепті печінкового паштету, я думаю, можна і на інші. Спробуйте зробити такий паштет з шампіньйонами.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *