Осінній салат з баклажанів до м`яса

Осінь — пора закусок. Свіжий хрусткий салат — це, звичайно, добре, але вже не літо, восени хочеться чогось більш поживного і гострого, приготованого заздалегідь. А ще — це сезон баклажанів, адже саме зараз вони найкорисніші та найсмачніші. Я вже розповідала, як приготувати пікантну закуску з баклажанів. Сьогодні ж приготуємо з баклажанів інший салат, щоб ви могли урізноманітити вживання цього корисного овоча. Такий осінній салат з баклажанів буде дуже доречним до м’яса або відвареної картоплі.

Осінній салат з баклажанів до м`яса

Осінній салат з баклажанів до м`яса

Інгредієнти для салату з баклажанів до м`яса

  • Баклажани – 2 кг;
  • Часник – 1 невеликий;
  • Перець чилі – 2 шт;
  • Зелень – за смаком;
  • Оливкова олія – як мінімум, 4 ст.ложки;
  • Сіль – на смак.

Для маринаду:

  • Вода – 300 мл;
  • Цукор – 200 г;
  • Оцет яблучний – 200 мл;
  • Перець чорний горошком – за смаком;
  • Лавровий лист – за смаком.
Інгредієнти для салату з баклажанів до м`яса

Інгредієнти для салату з баклажанів до м`яса

Я, як завжди, використовую баклажани білого кольору, але можна будь-які. Також я не любитель дуже гострих закусок, тому, якщо є бажання, ви можете збільшити кількість часнику та гострого перцю.

Спосіб приготування салату з баклажанів до м`яса

Отже, приступимо. Баклажани миємо, нарізаємо брусочками довжиною 5-6 см, добре солимо. Залишаємо на 2-4 години.

Баклажани миємо, нарізаємо брусочками, солимо

Баклажани миємо, нарізаємо брусочками, солимо

Після цього добре промиваємо і відправляємо на сито — нехай зайва вода стече.

Добре промиваємо і відправляємо на сито

Добре промиваємо і відправляємо на сито

Готуємо маринад. Для цього в воду додаємо цукор та спеції і доводимо до кипіння, вливаємо оцет, а потім кладемо в маринад баклажани. Нехай прокиплять 8-9 хвилин. Періодично помішуємо. Може здатися, що води мало, але нехай вас це не бентежить — так і повинно бути. Залишаємо баклажани охолоджуватися в маринаді.

А тим часом підготуємо зелень. Я використовую для цього рецепту закуски з баклажанів петрушку, базилік і кріп. Миємо їх та дрібно нарізаємо.

Часник і перець чилі подрібнюю занурювальним блендером, додавши 4 ст. ложки оливкової олії (можна замінити на звичайну рослинну).

Зливаємо маринад і з’єднуємо баклажани, зварені в маринаді, з перцем, часником і зеленню. Гарно перемішуємо.

Зливаємо маринад і з'єднуємо все разом

Зливаємо маринад і з’єднуємо все разом

Куштуємо, коригуємо по гостроті, додаємо рослинну олію. Складаємо закуску з баклажанів в баночку і ставимо в холодильник для зберігання.

Куштуємо, коригуємо по гостроті, додаємо рослинну олію

Куштуємо, коригуємо по гостроті, додаємо рослинну олію

Сподіваюся ця осіння закуска з баклажанів до м`яса вам сподобається так само, як і мені. Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *