Оригінальний курячий шашлик з фруктами в духовці

Я давно використовую фрукти при приготуванні м’яса. Можна приготувати соус з них, а можна просто додати — в`ялені або сушені. Ну, а коли сезон фруктів в розпалі, саме час готувати шашлик в духовці, поєднуючи його зі свіжими фруктами. В цьому рецепті курячого шашлику з фруктами я використала інжир і сливу, але ви можете замінити їх на інші фрукти. Все залежить від вашого смаку і можливостей конкретного моменту. Не бійтеся експериментувати! М’ясо, а особливо куряче, любить кисло-солодкий смак практично усіх фруктів.

Шашлик в духовці з курки

Шашлик в духовці з курки

Інгредієнти для курячого шашлику в духовці з фруктами

  • Куряче філе — 1,3 кг;
  • Інжир — 100-200 г;
  • Слива — 100-200 г;
  • Оливкова олія — ​​75 мл;
  • Бальзамічний оцет — 50 мл;
  • Мед — 1 ст. ложка;
  • Сіль, спеції;
  • Сік 1/2 лимона;
  • Часник — 1-2 зубчики.

Шашлик в духовці — рецепт приготування

Куряче філе попередньо треба замаринувати. Для цього підготовлене м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки та заливаємо маринадом. Для маринаду змішуємо бальзамічний оцет та оливкову олію, за бажання, додаємо часник, пропущений через часникодавку, спеції, мед.

М’ясо відправляємо в холодильник, як мінімум, на 30 хвилин. Щоб шашлик в духовці був соковитим, м’ясо повинне рівномірно просочитися маринадом, тож перемішаємо його через деякий час.

А тим часом готуємо наші фрукти для курячого шашлику — миємо їх та розрізаємо на половинки.

Коли м’ясо промаринувалося, починаємо нанизувати його на шпажки, чергуючи з фруктами у довільному порядку.

Відправляємо наше м’ясо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Можна форму вистелити фольгою або пергаментом — в цьому разі наша форма залишиться чистою.

Курка, та ще й маринована, готується досить швидко. Хвилин через 20-25 наш курячий шашлик в духовці готовий.

Можна подавати його прямо на шпажках, як своєрідні шашлички. Як гарнір до курки з фруктами ідеально підійде овочевий салат, адже це легка вечеря! Ну і, за бажання, можна додати келих вина до цієї трапези.

Спробуйте також «Куряче філе, фаршироване консервованими персиками»

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.