Невибагливі коржики на кефірі з начинкою в духовці

Цей рецепт для тих, хто полюбляє швидко і просто готувати. А також для тих, хто не хоче довго возитися з випічкою або не має достатньо досвіду роботи з дріжджовим тістом. До того цей рецепт – без яєць. Можна приготувати тісто заздалегідь і помістити його в холодильник. Тоді до сніданку або вечері можна швидко приготувати ці коржики. Начинку також можна зробити наперед. А маючи кілька видів начинки, можна не тільки урізноманітнити меню, а й врахувати інтереси всієї родини.

Невибагливі коржики на кефірі з начинкою в духовці

Невибагливі коржики на кефірі з начинкою в духовці

Інгредієнти для коржиків на кефірі з начинкою в духовці

  • Вершкове масло охолоджене —  50 г;
  • Борошно — 2 склянки;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Дрібка солі;
  • Розпушувач — 1/2 ч. ложки;
  • Цукор — 1 ч. ложка;
  • Буль-яка начинка.

Продукти для приготування коржів на кефірі з начинкою в духовці

Продукти для приготування коржів на кефірі з начинкою в духовці

Спосіб приготування коржиків на кефірі з начинкою в духовці

Борошно, як завжди, попередньо просіюємо і змішуємо з розпушувачем. Додаємо добре охолоджене вершкове масло і гарно перетираємо до стану крихти, або ж можна посікти ножем. Тепер додаємо кефір і швидко перемішуємо. Довго вимішувати не треба, інакше не вийде шароване тісто.

Подібні рецепти домашньої випічки:

Відправляємо його в холодильник хоча б на годину. Якщо є час, можна й на добу.

Вимішуємо тісто та відправляємо його в холодильник

Вимішуємо тісто та відправляємо його в холодильник

Посипаємо робочу поверхню борошном і розкатуємо тісто до бажаних розмірів. Я розкатую дуже тонко.

Начинка може бути будь-якою: відварна картопля з різними добавками та сиром, зеленню; солоний сир із зеленню; м’ясний фарш із помідорами та болгарським перцем. Можна придумати безліч поєднань на будь-який смак.

У мене сьогодні смажена квашена капуста і листя мангольду з морозилки. Ось подобається нашій родині цей мангольд і все! І влітку – в якості інгредієнту в салати, і голубці з нього робимо, і заморожуємо на зиму.

Розміщуємо начинку посередині тістового коржа, не доходячи до краю 1 см.

Кладемо начинку на тісто

Кладемо начинку на тісто

Дивіться також наш рецепт піци по-турецьки.

Зверху накриваємо іншим таким самим коржем. З’єднуємо краї коржів. Я ще зробила візерунок виделкою.

Посередині коржа робимо отвір, щоб зайва волога вийшла.

Залишаємо хвилин на 15-20 відпочити, потім змащуємо або яєчною сумішшю з молоком, або просто молоком і відправляємо у попередньо розігріту духовку на 15 хвилин за температури 160-180 градусів.

Випікаємо коржі на кефірі з начинкою 15 хвилин. Готово!

Випікаємо коржі на кефірі з начинкою 15 хвилин. Готово!

Коржикі на кефірі з начинкою готові. Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Невибагливі коржики на кефірі з начинкою в духовці

  1. Оксана says:

    Цікавий рецепт. Обов’язково скористуюсь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *