Маринований часник з ягодами

Ми звикли маринувати на зиму огірки, помідори, кабачки і багато інших овочів, а ось маринований часник для більшості – новинка. При цьому маринований часник на зиму – дуже смачний, запашний і корисний. А якщо ви хочете відчути взимку смак молодого часнику, то його зберігання в маринаді – чи не єдиний спосіб це зробити. Рецепт маринованого часнику від Людмили Воропаєвої – простий і, як завжди, залишає багато простору для фантазії. Ви можете зробити його більш чи менш солодким, додати йому смакових ноток улюблених ягід. Людмила любить готувати маринований часник з агрусом. Замість нього можна використати виноград чи червону смородину.

Маринований часник з агрусом

Маринований часник з агрусом

Як можна використовувати маринований часник в кулінарії? Та як завгодно! При приготуванні салатів, перших і других страв, як приправу до м’ясних і рибних делікатесів. При цьому споживати можна і часник, і ягоди, з якими він маринувався. Смак ягід передається часнику, пом’якшуючи його, а смак часнику робить ягоди дуже пікантними.

Інгредієнти для маринованого часнику з ягодами

На 1 банку ємністю 0,5 л знадобиться:

  • Часник – приблизно половина банки;
  • Аґрус – приблизно половина банки;
  • Духмяний горошок – 2 шт;
  • Гвоздика – 2 шт;
  • Суміш перців – ¼ чайної ложки;
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Лист вишні чи чорної смородини – 1 шт.

Для маринаду, на 1 літр води (його вистачить на кілька півлітрових баночок):

  • Сіль – 2 ст. ложки (без верху);
  • Цукор – 1-3 ст. ложки (на ваш смак);
  • Оцет натуральний яблучний 6% чи домашній ароматизований – 3 ст. ложки;
  • Гілочка червоної смородини – за бажання.
Інгредієнти для маринованого часнику з ягодами

Інгредієнти для маринованого часнику з ягодами

Спосіб приготування маринованого часнику з агрусом

Попередньо стерилізуємо банки зручним способом.

Часник чистимо, розбираємо на дзюбочки, миємо. В агрусу відрізаємо хвостики з двох боків. В банки в довільному порядку викладаємо часник і ягоди. За бажання, можна покласти пару маленьких гілочок червоної смородини. Вкладаємо, згадані в інгредієнтах, спеції. Або будь-які інші, на ваш смак.

Викладаємо ягоди і часник в стерилізовані банки

Викладаємо ягоди і часник в стерилізовані банки

«Не бойтесь отступать от базового рецепта, пропускайте рецепт мысленно через себя. Ищите новые сочетания, близкие именно вам», – радить Людмила Воропаєва.

Прийшов час маринаду. У воду додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння, додаємо оцет і одразу заливаємо підготовлені баночки і закручуємо кришками.

Заливаємо часник з ягодами маринадом

Заливаємо часник з ягодами маринадом

Банки перевертаємо і закутуємо. Коли маринований часник з агрусом вистигне, зберігаємо його в прохолодному місці.

Важливо! Готовим до вживання продукт буде не раніше, ніж за два місяці!

Готовим до вживання маринований часник буде через два місяці

Готовим до вживання маринований часник буде через два місяці

Готуйте з задоволенням і не бійтеся експериментувати!

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

Спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *