Курячі котлети з броколі і сиром – для ідеального сніданку школяриків

Настав час, коли треба готувати шкільні сніданки для онучки. Ось і доводиться кожен раз урізноманітнювати меню, щоб і смачно, і корисно – два в одному, як кажуть. Діти часто не люблять корисні продукти, але майже всі полюбляють курку. Курячі котлети з броколі і сиром – рецепт смачної страви, яка принесе вашій дитині багато користі і, напевне, «піде на ура», то ж ваші старання не пропадуть. Але, якщо чесно, то багато працювати з цими котлетками вам не доведеться. Їх ще один плюс – готуються швидко і просто.

Курячі котлети з броколі і сиром – для ідеального шкільного сніданку

Курячі котлети з броколі і сиром – для ідеального сніданку школяриків

Інгредієнти для курячих котлеток з броколі і сиром

  • Куряче філе – 2 штуки;
  • Броколі – 150 грамів;
  • Сир – 100 грамів;
  • Жовток одного яйця;
  • Вода мінеральна газована -150 мл;
  • Сухарики – 50 грамів;
  • Вершки – 200 мл;
  • Спеції та сіль – за смаком.

Спосіб приготування курячих котлеток з броколі і сиром

Отже, приступимо. Попередньо робимо сухарики з білого хліба в духовці. Вони можуть лежати у вас про запас, бо їх можна додавати у різноманітні страви – наприклад, смачний салат з буряка.

Куряче філе, броколі, сир і сухарики пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо жовток, сіль і спеції і починаємо гарно вимішувати, поступово додаючи мінеральну воду. Творожок краще взяти жирніший, але це не принципово.

Куряче філе, броколі, сир і сухарики пропускаємо через м’ясорубку

Куряче філе, броколі, сир і сухарики пропускаємо через м’ясорубку

Пробуємо на смак, можливо, не вистачає ще солі чи спецій. Ставимо наш фарш для курячих котлеток з броколі і сиром в холодильник на півгодини.

Ставимо фарш в холодильник на півгодини

Ставимо фарш в холодильник на півгодини

Потім мокрими руками формуємо з фаршу круглі котлетки і обсмажуємо з двох сторін на гарячій сковорідці.

Обсмажуємо з двох сторін на гарячій сковорідці

Обсмажуємо з двох сторін на гарячій сковорідці

Складаємо їх в каструльку, мультиварку чи жаровню і заливаємо вершками. Під кришкою тушимо котлетки ще 7-10 хвилин на маленькому вогні. Я, як правило, використовую для соусу саме жирні вершки, але можна зробити його з борошна і молока, і протушити котлетки в таких інгредієнтах.

До речі, замість броколі ви можете використати кабачок або навіть грабуз! Цей рецепт дає необмежений простір для польоту фантазії. А яєчний жовток можна і не використовувати.

Цей рецепт дає необмежений простір для польоту фантазії

Цей рецепт дає необмежений простір для польоту фантазії

Котлетки, в любому випадку, виходять повітряними і соковитими. Моя онучка не любить сир, а ось в такому вигляді він її цілком влаштовує, бо в курячих котлетках вона його зовсім не помічає.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *