Куряче філе в молоці

Страви з курячого філе користуються великою популярністю, адже курка –  смачна і поживна, доступна по ціні і не вимагає багато часу на приготування. Існує безліч рецептів з курячого філе – салати, котлети, рагу і т.д. Сьогодні Людмила Воропаєва пропонує зварити куряче філе в молоці. Такий спосіб приготування філе робить його надзвичайно ніжним і легким для нарізання. Ідеальний варіант для ранкових бутербродів чи легкої літньої вечері!

Куряче філе в молоці

Куряче філе в молоці

Готувати куряче м’ясо таким чином доведеться лічені хвилини, але цей рецепт вимагає чотири години на пропарювання філе в молоці, та ваша участь у цьому не потрібна.

Інгредієнти для курячого філе в молоці

  • Куряче філе;
  • Молоко;
  • Цибулина;
  • Гвоздика;
  • Сіль, спеції і трави (спеціальні – для курки, чи будь-які ваші улюблені: імбир, куркума, паприка, базилік, розмарин і т.д.).

Спосіб приготування курячого філе в молоці

Перед тим, як варити куряче філе в молоці, його треба для цього підготувати. Філе миємо під проточною водою і обсушуємо паперовими серветками. Солимо і обвалюємо в спеціях та відправляємо, як мінімум, на півгодинки в холодильник.

Куряче філе обвалюємо в спеціях і відправляємо в холодильник

Куряче філе обвалюємо в спеціях і відправляємо в холодильник

Коли прийде час діставати заправлене спеціями куряче м’ясо з холодильника, ставимо на плиту молоко (його треба взяти стільки, щоб воно повністю покривало філе) і доводимо його до кипіння.

Коли молоко закипить, кладемо в нього половинку цибулини з гвоздикою і обережно опускаємо куряче м’ясо.

Кладемо в молоко філе і цибулю з гвоздикою

Кладемо в молоко філе і цибулю з гвоздикою

Доводимо до кипіння, кип’ятимо хвилину і вимикаємо вогонь. Накриваємо сковорідку чи каструлю кришкою і гарно закутуємо. Залишаємо наше куряче філе «доходити» в теплі на чотири години.

Кип'ятимо хвилину і вимикаємо вогонь

Кип’ятимо хвилину і вимикаємо вогонь

Як приготувати куряче філе за рецептом Людмили ще простіше? Використайте мультиварку! Після того як філе закипить в молоці, просто вимкніть мультиварку і поставте її на режим підігріву на чотири години. Ефект той самий, але мороки менше.

Про особливості використання мультиварки читайте тут.

Куряче філе можна використати для приготування різноманітних страв

Куряче філе можна використати для приготування різноманітних страв

Куряче філе в молоці прекрасно смакує просто з хлібом, лавашом чи свіжими овочами. Можна його використовувати і для приготування інших страв з курячого філе.

Куряче філе - ідеальна основа для ранкових бутербродів чи легкої вечері

Куряче філе – ідеальна основа для ранкових бутербродів чи легкої вечері

Якщо ви не знали, як приготувати куряче філе, щоб воно не було сухим, то тепер відповідь очевидна – зварити в молоці! До речі, чим більша жирність молока, тим ніжнішим буде м’ясо курки. Візміть це до уваги.

Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,

спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Tagged . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *