Куряче філе, фаршироване консервованими персиками

Куряче філе, фаршироване консервованими персиками – страва не на кожен день. Але не тому, що довго готується. Ні – цей рецепт не забере багато часу і сил на приготування. Але є в ньому якась святкова нотка, а свято, як відомо, не може бути кожен день. Це хороший варіант для прийому гостей або вечері на двох, коли келих вина або шампанського послужать хорошим доповненням до страви. Можливо, не всім подобається таке поєднання – персик і курка. Але, запевняю, тільки до того моменту, як спробуєте.

Куряче філе, фаршироване консервованими персиками

Куряче філе, фаршироване консервованими персиками

Інгредієнти для курячого філе, фаршированого персиками

  • Куряче філе – 1 шт (2 половинки);
  • Консервовані персики – 4 половинки;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Часник – 1 головка;
  • Лук-порей – 80 грамів;
  • Сухі гриби – 10 грамів (можна замінити на шампіньйони);
  • Рослинна олія – ​​30 мл;
  • Сіль, спеції – на смак;
  • Бальзамічний оцет – 2 столові ложки;
  • Смужки бекону – зручно використовувати вже порізаний бекон з вакуумної упаковки (6-8 штук).

Інгредієнти для курячого філе, фаршированого персиками

Інгредієнти для курячого філе, фаршированого персиками

Спосіб приготування курячого філе, фаршированого персиками

Курячі грудки попередньо замаринуємо в своїх улюблених спеціях. Я додаю ще трохи готової гірчиці з апельсином і оливкову олію, але це не обов’язково. Нехай куряче філе постоїть в маринаді хоча б півгодини.

Курячі грудки попередньо замаринуємо в своїх улюблених спеціях

Курячі грудки попередньо замаринуємо в своїх улюблених спеціях

Сушені гриби перед приготуванням треба попередньо замочити ненадовго в воді.

Готуємо начинку для курячого філе. Для цього наповнюємо половинки персика маслом, яке попередньо з’єднали з зеленню петрушки і дрібно порубаним часником (1-2 дзюбочки). В начинку треба додати бальзамічний оцет для рівноваги солодкого смаку персиків.

Робимо в курячому філе «кишеню» і наповнюємо її начинкою.

Робимо в курячому філе «кишеню» і наповнюємо її начинкою

Робимо в курячому філе «кишеню» і наповнюємо її начинкою

На дно ємності, в якій буде готуватися м’ясо, укладаємо порізану цибулю-порей, гриби, кілька дзюбочків не очищеного часнику. Вливаємо келих сухого вина. У мене сьогодні – це шампанське.

На дно ємності, в якій буде готуватися м'ясо, укладаємо порізану цибулю порей, гриби, кілька дзюбочків не очищеного часнику

На дно ємності, в якій буде готуватися м’ясо, укладаємо порізану цибулю порей, гриби, кілька дзюбочків не очищеного часнику

Зверху філе розподіляємо (одна на одну) смужки бекону і закріплюємо його за допомогою зубочисток. Можна закріпити все разом і за допомогою кулінарної нитки. Змащуємо зверху оливковою олією. Укладаємо зверху на цибулю і гриби наше фаршироване філе.

Зверху філе розподіляємо (одна на одну) смужки бекону і закріплюємо його за допомогою зубочисток

Зверху філе розподіляємо (одна на одну) смужки бекону і закріплюємо його за допомогою зубочисток

Додаємо гілочку чебрецю для посилення аромату і відправляємо в духовку хвилин на 40. Температура випікання – 180 градусів. Не забуваємо стежити і періодично поливати рідиною, яка утворюється при випіканні курячого філе, фаршированого персиками.

Через 30 хвилин, за бажання, можна звільнити часник від шкірки – він став уже солодким, або прибрати його. Додамо половинки персика, що залишилися – вони будуть додатковим гарніром.

Філе курки, фаршироване персиками, дуже соковите і запашне!

Філе курки, фаршироване персиками, дуже соковите і запашне!

М’ясо виходить досить соковитим, просоченим ароматами часнику, трав і грибів. А ніжний персик в поєднанні з шампанським подарує нотку свята.

Курка з персиками - ідеальний дует для вечері на двох

Курка з персиками – ідеальний дует для вечері на двох

Замість вина або шампанського можна випити за вечерею і сік від персиків.

Якщо полюбляєте страви з курки, вам сподобається мій рецепт курячого філе, звареного в молоці.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *