Крем-суп з цибулі-порей

Коли за вікном починає падати температура, а дні стають сірими та дощовими, хочеться наповнити себе енергією літа або спогадами про нього. Це означає, що настав час варити суп, а саме: крем-суп. Роблю це нечасто, але кожен раз із різними інгредієнтами. Ось сьогодні вирішила зробити суп-пюре з цибулі-порей. Вона досі росте на грядці — це й наштовхнуло мене на сьогоднішній рецепт. До речі, на зиму я її заморожую, і вона служить прекрасним доповненням до різних страв.

Крем-суп з цибулі-порей

Крем-суп з цибулі-порей

Отже, приступимо.

Інгредієнти для крем-супу з цибулі-порей

  • Цибуля-порей – 800 грамів;
  • Морква – 1 шт;
  • Картопля – дві середніх або одна велика;
  • Гриби – 4-5 шт;
  • Один невеликий корінь петрушки;
  • Вершки – 100 мл;
  • Бульйон овочевий або м’ясний – 700 мл;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Бекон для подачі;
  • Вершкове і рослинне масло – для обсмажування грибів і овочів.

Інгредієнти для крем-супу з цибулі-порей

Інгредієнти для крем-супу з цибулі-порей

Спосіб приготування крем-супу з цибулі-порей

Цибулю-порей миємо, нарізаємо кільцями й обсмажуємо в каструлі з товстим дном на суміші рослинного та вершкового масла до прозорості. Додаємо порізану кубиками картоплю. На окремій сковороді обсмажуємо почищені та порізані печериці, потім додаємо до них моркву і корінь петрушки, натерті на великій тертці. Я додаю ще трохи гіркого перцю, тоді суп буде дійсно зігрівати!

Доводимо до напівготовності.

Обсмажуємо почищені та порізані печериці

Обсмажуємо почищені та порізані печериці

Додаємо в каструлю з цибулею та трохи все разом протушуємо. Ну а потім додаємо бульйон, в залежності від уподобань: або овочевий, або м’ясний. Так, щоб він злегка покрив наші овочі.

Як приготувати суп-пюре зі шпинату? Читайте на наших сторінках.

Додаємо бульйон

Додаємо бульйон

Варимо на повільному вогні ще хвилин 20 до готовності. Солимо, додаємо спеції за смаком.

А тепер за допомогою погружного блендера доводимо все до стану пюре. Якщо вам здається, що суп вийшов густим, додайте ще трохи бульйону.

На сковорідці підсмажуємо до хрусткого стану смужки бекону. В останній момент можна додати насіння гарбуза.

Можна додати насіння гарбуза

Можна додати насіння гарбуза

Подавати суп-пюре з цибулею-порей я люблю з часниковими грінками та зеленню. Смачного!

Якщо полюбляєте супи-пюре, вам буде цікаво дізнатися рецепт гарбузового крем-супу.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *